Trafik alarmı

İçişleri Bakanlığınca 9 Ağustos'ta başlayacak Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında 116 bin 236 trafik personeli görevlendirildi.

Haberler 06.08.2019 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca 9 Austosta balayacak Kurban Bayram tatili süresince 116 bin 236 trafik personelinin görevlendirildii bildirildi.

çileri Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, yaklaan Kurban Bayram öncesi kara yollarnda alnacak tedbirleri içeren çileri Bakan Süleyman Soylu imzal Bakanlk Talimat illere gönderildi.

Talimata göre, çileri Bakan Süleyman Soylu bata olmak üzere bakan yardmclar ve bakanlk bürokratlar da bayram tatili boyunca sahada olacak.

Özellikle kazalarn youn olduu bölgelerde bayram tatili süresince 36 polis bamüfettii, 10 jandarma bamüfettii, 10 jandarma denetleme grup bakan/üyesi olmak üzere 56 müfetti görev yapacak.

Bayram öncesi 9-10 Austos ve bayram sonras 14-15 Austosta Emniyet Genel Müdürü, genel müdür yardmclar ve daire bakanlarndan oluan 24 ekip güzergah denetimi yapacak. Yine emniyet ve jandarma merkez birimlerinden 51 personelden oluan 17 ekip, belirlenen güzergahlardaki trafik ekip ve personelini denetleyecek.

Ayn trafik ekipleri ve personelin güzergahtaki konumlar ve denetimleri Uygulama Takip Projesi (UTP) araclyla anlk olarak merkezden de yaplacak.

- Havadan denetimlerle yollarda ku uçurtulmayacak

Emniyet ve Jandarma Kurban Bayramnda kazalarn önüne geçilebilmek için havadan denetimlere arlk verecek. stanbul, Ankara, zmir, Adana, Antalya, Diyarbakr, Aydn, Bursa ve Mula ile, komu illerin dahil olduu 19 ilde 88 saat helikopterle denetim yaplacak. Trafik, 78 ilde ise bin 377 saat drone ile havdan denetlenecek.

- Maket araç uygulamasna devam edilecek

Son 3 ylda bayram tatillerinde kazalarn youn olduu tespit edilen 18 ildeki 20 güzergahta her 10 kilometrede bir ekip görevlendirilecek. Ayrca 78 ilde, 625 maket trafik arac, tepe lambal reflektif eritleriyle görünürlüü artrmak için kazalarn youn olduu güzergahlara yerletirilecek.

- Yolcu otobüslerine habersiz denetim

Bayram tatili süresince otobüslerde sivil ekiplerin yolcu gibi denetimleri sürecek. Bu bayram tatilinde 1120 yolcu otobüsü, sivil ekipler tarafndan habersiz denetlenecek.

Terminallerde ve ara istasyonlarda denetimler artacak. Terminal ve izin verilen yerler dnda ehirleraras otobüslerin kalklarna ve korsan tamacla izin verilmeyecek. oförlerin kural ihlali yapmamalar, yolcularn emniyet kemeri takmalar konusunda bilgilendirmelerine özel önem verecek.

Otobüslerin kart kaza saatleri dikkate alnarak özellikle 02.00-08.00 ve uykusuzluk/yorgunlua bal dikkat kaybnn olutuu 05.00-07.00 saatleri arasnda oförlerin araç dna davet edilerek gerekli kontrollerin yaplmas ve dinlenmesi salanacak.

Mevsimlik tarm içisi tayan araçlarn 00.00-06.00 saatleri arasnda ehirleraras yolculuk yapmalarna izin verilmeyecek. Tarmsal zirai araçlarn, traktörlerin, biçerdöverlerin gerekli tedbir alnmadan trafikte seyretmeleri engellenecek.

- Ortalama hz denetimlerine devam edilecek

Denetimlerde, çevirme ekiplerinin bulunduu noktalarda araç sürücüleri durdurularak iletiim kurulacak ve uzun yoldan gelen sürücülerin dinlendirilmeleri salanacak.

Hz kaynakl kazalarn younlat güzergahlarda, radar denetimlerine ilikin ilemler mümkün olduunca yüz yüze temas ile yaplacak.

Toplam uzunluu 2 bin 155 kilometre olan tüm otoyollarda ortalama hz denetimi yaplmaya devam edilecek.

- Kurban sat/kesim alanlar ve mezarlklarda trafik tedbirleri artrlacak

ehir merkezlerinde, halkn youn olaca kurban sat/kesim alanlar, AVM ve mezarlklarda trafik tedbirleri artrlacak.

Tat-yaya kazalarnn youn olduu bölgelerde, yayalarn trafikteki güvenliini olumsuz etkileyen yaya kaldrmlar, yaya geçitleri, kavak sistemleri, engelli rampalar önünde ve üzerindeki uygunsuz park etmi araçlar derhal kaldrlacak.

- Yaam Tünelleri etkin ekilde kullanlacak

Trafik güvenlii konusunda sürücü ve yolcular bilinçlendirilecek. Tüm denetimlerde, sürücü ve yolcular trafik güvenlii konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme için, Yaam çin Ksa Bir Mola sloganyla oluturulan Yaam Tünelleri etkin ekilde kullanlacak.

Merkezdeki Trafik Kaza Danma Birimi tarafndan ülke genelindeki yol durumu ve kazalar anlk takip edilecek ve bunlara annda müdahale salanacak.

2019 Yaya Öncelikli Trafik Yl kapsamnda, yaya öncelii/güvenlii konusundaki denetimlere ve bilgilendirme faaliyetlerine kesintisiz devam edilecek.

çileri Bakanlnca bayram tatili süresince trafik güvenlii konusundaki farkndal artrmaya ve trafik kazalarn önlemeye yönelik balatlan Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim: Hatal Sürücüye Krmz Düdük ve Öncelik Hayatn, Öncelik Yayann kampanyalarna devam edilecek.

Ana Sayfaya Git