Turizmde kıpırdama!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır, turistlerin en çok tercih ettiği kentlerin arasında yerini korumaya devam ediyor. Her yıl çok sayıda turist çeken Diyarbakır, yaz tatili sezonunun bitmesine rağmen turist akınına uğramaya devam ediyor.

Haberler 11.09.2021 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde binlerce yllk tarihi mekanlar turistlerin urak noktas oldu. Kafileler halinde Güneydou turuna çkan, yerli ve yabanc turistler Diyarbakra büyük ilgi gösterdi. Ziyaretçi younluunun yaand Sur ilçesinde bulunan Ulu Cami, Dört Ayakl Minare, Hasan Paa Han ve müzeler yerli ve yabanc turistlerin en çok ilgi gösterdii yerler arasnda. Tur kafilesiyle gelen turistlerden Erdinç Doan, Diyarbakra ilk defa geldiini söyledi. Doan, stanbuldan geliyorum. Diyarbakra dün geldim. On Gözlü Köprü, Ulu Cami, Arkeoloji Müzesi ve Dört Ayakl Minareyi gezdim, çok beendim. Diyarbakrn yöresel yemeklerini yedim çok memnun kaldm. Diyarbakra ilk defa geliyorum keke daha önce gelseydim dedi.

BEKLEDMDEN çOK DAHA GÜZEL BR EHR

Diyarbakra ilk defa geldiini dile getiren Doan Beklediimden daha güzeldi. Bir daha ki geliimde daha fazla gezmeye çalacam. stanbula gittiimde arkadalarma buradaki insanlarn scakkanl, misafirperver olduklarn ve muhteem güzelliklerin olduunu anlatacam eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git