Görüş Bildir

Turizmde kıpırdama!

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır, turistlerin en çok tercih ettiği kentlerin arasında yerini korumaya devam ediyor. Her yıl çok sayıda turist çeken Diyarbakır, yaz tatili sezonunun bitmesine rağmen turist akınına uğramaya devam ediyor.

Turizmde kıpırdama!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde binlerce yıllık tarihi mekanlar turistlerin uğrak noktası oldu. Kafileler halinde Güneydoğu turuna çıkan, yerli ve yabancı turistler Diyarbakır'a büyük ilgi gösterdi. Ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığı Sur ilçesinde bulunan Ulu Cami, Dört Ayaklı Minare, Hasan Paşa Hanı ve müzeler yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerler arasında. Tur kafilesiyle gelen turistlerden Erdinç Doğan, Diyarbakır'a ilk defa geldiğini söyledi. Doğan, ”İstanbul'dan geliyorum. Diyarbakır’a dün geldim. On Gözlü Köprü, Ulu Cami, Arkeoloji Müzesi ve Dört Ayaklı Minareyi gezdim, çok beğendim. Diyarbakır'ın yöresel yemeklerini yedim çok memnun kaldım. Diyarbakır'a ilk defa geliyorum keşke daha önce gelseydim" dedi.

“BEKLEDİĞİMDEN ÇOK DAHA GÜZEL BİR ŞEHİR”

Diyarbakır'a ilk defa geldiğini dile getiren Doğan ''Beklediğimden daha güzeldi. Bir daha ki gelişimde daha fazla gezmeye çalışacağım. İstanbul’a gittiğimde arkadaşlarıma buradaki insanların sıcakkanlı, misafirperver olduklarını ve muhteşem güzelliklerin olduğunu anlatacağım'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi