Türkiye - İran sınır güvenliği toplantısı yapıldı

TÜRKİYE ve İran arasında iki ülkenin sınır güvenliği ile ticaret ilişkileri konusunda Hakkari'de bir sınır toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı, Hakkari Valisi İdris Akbıyık başkanlığındaki Türk heyeti ile İran Urumiye Sınır Komiseri Albay Ali Alipur başkanlığındaki heyet arasında gerçekleştirildi.

Haberler 05.07.2019 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekova ilçesine bal Esendere Gümrük Snr Kapsnda gerçekletirilen toplantda iki ülkenin snr güvenlii, snrda yaplan ticaretle ilgili sorunlar ve bunlara ilikin çözüm önerileri görüüldü. Toplantda alnan kararlar karlkl olarak imzalanarak protokol haline getirildi. yi dileklerin temenni edildii toplant sonunda Vali dris Akbyk, ran Urumiye Snr Komiseri Albay Ali Alipura plket, yöreye ait bal ve el dokumas kilim hediye etti. ran Urumiye Snr Komiseri Ali Alipur ise Akbyka plket beraberindeki heyet üyelerine de çeitli hediyeler takdim etti.

Toplantya, Vali dris Akbyk bakanlndaki Türk heyetinden emdinli Kaymakam Muhammet Fuat Türkman, 34. Hudut Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Suat Arabayapan, l Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberolu, l Jandarma Komutan Yardmcs Albay Burhan Aydn, 7. Hudut Alay Komutan Piyade Komando Albay Hasan Koyuncu, Dou Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yldrm ve l Göç daresi Müdürü Cihat Yldrm çakar katld.

Toplantnn ardndan Val dris Akbyk, ran Urumiye Snr Komiseri Albay Ali Alipur ve beraberindeki heyet üyeleriyle birlikte Yüksekova lçesine geçerek burada verilen yemee katld.

Ana Sayfaya Git