Türkiye milli piyade tüfeği

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, 10'dan fazla ülkeye yerli üretim milli piyade tüfeği hediye ettiklerini, söz konusu ülkelerden olumlu geri dönüşler aldıklarını bildirdi.

Haberler 24.05.2018 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Canikli, Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu ile TÜBTAK SAGE Arge Projeleri imza töreni için gittii Krkkalede MKEnin ar silah ve çelik fabrikas ile silah müzesini de ziyaret etti.

Silah müzesinde yetkililerden bilgi alan Bakan Canikli, geçmite kullanlan silahlar ile gazi silah olarak nitelendirilen ve Afrindeki Zeytin Dal Harekat srasnda ehit olan Piyade Üstçavu Fatih Mehmethana ait tüfei inceledi.

Müze yetkilileri, ehit Mehmethana ait silahn kabza ve namlu bölümünde ar hasar bulunduunu, olayn yaand andaki durumu korunarak sergilendiini vurgulad.

Tüfei yakndan inceleyen Canikli, Mehmethan bata olmak üzere ehitlere rahmet, gazilere ifa diledi.

Müzedeki, dier MPT-76y da inceleyen Canikli yerli üretim milli piyade tüfeklerini 10dan fazla ülkeye hediye ettiklerini bildirdi.

Bu ülkelerin yerli ve milli tüfekleri deneme amacyla kullandklarn belirten Canikli, olumlu geri dönüler aldklarn söyledi.

Yakn zamanda milli piyade tüfeiyle ilgili sat sözlemelerinin imzalanmas bekleniyor.

- Özel izinle gezilen müze

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Krkkale Silah Fabrikas bünyesindeki Silah Müzesinde Kültür Varlklar ve Müzeler Genel Müdürlüünün envanter defterlerinde kaytl, hepsi orijinal, yaklak 500 eser bulunuyor.

15 Temmuz 1990da ziyarete açlan müzede, Kurtulu Savandan sonra stanbul ve Karadeniz halkndan toplanarak Anadoluya kaçrlan eserler sergileniyor.

13. ve 14. yüzyldan bugüne kadar koruyucu, delici, kesici, ateleyici olmak üzere materyallerin tasnif edildii müze, MKEK Krkkale Silah Fabrikas Müdürlüünce verilen özel izinle hafta içi gezilebiliyor.

Müzede, özellikle Osmanl döneminde kullanlan silah, mifer ve çelik yelekler beeni topluyor.

Ana Sayfaya Git