Türkiye'de en uzun süre 'mavi' kalan Şırnak, 'yüksek riskli' oldu

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs risk haritasını ilk açıkladığı günden sonra uzun zaman maviyle renklendirilen 'düşük riskli' il kategorisinde kalan Şırnak, son verilere göre 'yüksek riskli' iller arasına girdi. Haritada turuncu ile renklendirilen Şırnak’ta vatandaşlar, vaka artışına üzüldüklerini belirterek tedbirlere uyulması çağrısında bulundu.

Haberler 28.04.2021 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Salk Bakanlnca açklanan 17- 23 Nisan tarihli koronavirüs risk haritasnda rnak, 100 binde 55.04 oranyla yüksek riskli iller arasna girdi. rnakta vatandalar, vaka artna üzüldüklerini belirtip, tedbirlere tam uyum gösterilmesi gerektiini dile getirdi. Türkiyenin en uzun süre mavi kalan kenti olarak bilinen rnakta vatandalar, vaka saylarndaki art nedeniyle tedirgin olduklarn söyledi.

MAV KALAN KENT

Türkiyede koronavirüsle mücadelede perembe günü balayp 17 gün sürecek sokaa çkma kstlamasna uyacaklarn söyleyen Meryem Birlik, rnak halk olarak küçüünden yetikinine kadar ellimizden geldiince kurallar dile getirmeye çalyoruz. 17 gün sürecek kstlamaya halkmzn uymasn diliyoruz dedi.

Salgn aabilmek için herkesin koronavirüs tedbirlerine uymas gerektiini söyleyen Ramazan Baran ise, Bu salgn aabilmemiz için gereken kurallara uymamz lazm. Eer kurallara uyarsak zaten bu salgn engelleyeceiz. rnak halk olarak hem kurallara uyuyoruz hem de gereken tedbirleri alyoruz diye konutu.

Kent sakinlerinden Aydn Gerez, rnakn en az vakaya sahip olmas, kurallara uymasndan kaynaklandn belirterek, artan vakalar nedeniyle tedbirlere uyulmas için çarda bulundu.

Ana Sayfaya Git