Türkiye'nin en büyük feribotunda gerçeği aratmayan tatbikat

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Türkiye'nin en büyük feribotunda hasta kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Haberler 13.07.2019 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), l Jandarma Komutanl, l Emniyet Müdürlüü ve Feribot letme Müdürlüünde görevli 30 personelle Tatvan Feribot letme Müdürlüünde hasta kurtarma tatbikat yapld.

Senaryo gerei Van Gölüne açlan Sultan Alpaslan isimli feribotta kalp krizi geçiren bir hasta için ekiplerden yardm istendi.

Botlarla feribota yanaan ekipler, ilk müdahalesini yaptklar hastay feribotun vinci yardmyla bota tad.

Ksa sürede kyaya ulatrlan hasta, burada hazr bekletilen ambulansa konuldu.

lgiyle izlenen tatbikatla ilgili açklama yapan UMKE sorumlusu Ömer Dademir, Türkiyenin en büyük feribotunda hasta kurtarma tatbikat gerçekletirdiklerini söyledi.

Tatvan-Van istikametine yük tamacl yapan feribotun yakn zamanda yolcu tamaclna da balayacan belirten Dademir, feribotta meydana gelebilecek olaanüstü durumlar karsnda alnacak önlemleri tatbikatta gösterdiklerini ifade etti.

Dademir, unlar kaydetti:

Feribotta hastalara ulatktan sonra bunlarn en güvenli ekilde en yakn kara parçasna nasl ulatrmamz gerektiini denedik. Tatbikatmz kazasz, belasz sonuçland. Nefes kesen anlara ahitlik ettik. lk olarak polis botuyla feribota ulatk, ardndan merdivenle çk yaptk. Orada hastamz paketledikten sonra jandarma botuyla en yakn karaya ulam saladk.

Ana Sayfaya Git