Türk'te tutuklandı

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'te tutuklandı. Kızıltepe Belediyesinde ise 4 kişi gözaltına alındı.

Haberler 25.11.2016 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakknda yürütülen terör soruturmas kapsamnda be gün önce gözaltna alnan eski Mardin Büyükehir Belediye Bakan Ahmet Türk dür sevk edildii Mardin Adliyesinde Sulh Ceza Hakimlii hakknda tutuklama karar verdi.

BE GÜNLÜK SORGULAMA

çileri Bakanlnca 17 Kasmda görevden uzaklatrlan ve Mardin Cumhuriyet Basavclnca yürütülen terör soruturmas çerçevesinde l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerince 21 Kasmda gözaltna alnan Türk, emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi. Türk, savclktaki sorgusunun ardndan tutuklanmas talebiyle çkarld nöbetçi Sulh Ceza Hakimliince tutukland.

21 KNN SORGULAMASI

Mardinde yürütülen soruturma kapsamnda düzenlenen operasyonda eski Mardin Büyükehir Belediye Bakan Ahmet Türk ile Artuklu Belediye Bakan Emin Irmakn da aralarnda bulunduu 22 kii gözaltna alnmt. Gözaltna alnan 21 üphelinin emniyetteki ilemleri sürüyor.

BASAVCILIK AçIKLAMA YAPMITI

Ahmet Türk gözaltna alnd 21 Kasmda, Mardin Cumhuriyet Basavclnca yaplan yazl açklamada öyle denilmiti: Mardin Büyükehir Belediyesi ve Mardin Merkez Artuklu lçe Belediyesiyle ilgili Cumhuriyet Basavclmza ve Emniyet Müdürlüümüze intikal eden ihbarlar ve bilgiler kapsamnda, Cumhuriyet Basavclmzn 2015- 6522 soruturma numaras üzerinden Terör Örgütü Üyesi Olmak suçundan soruturma balatlmtr. Bu soruturma kapsamnda bu belediyelerin ellerinde bulunan imkan, araç ve yetkilerini PKK/KCK terör örgütünün ve üyelerinin lehine olacak ekilde kullanarak veya kullanlmasna göz yumarak, örgütün stratejisi dorultusunda örgüte destek verdikleri veya yardm ettikleri eklindeki ihbar ve bilgiler nazara alnarak ilgililer hakknda örgü üyelii suçu kapsamnda 21.11. 2016 günü gerçekletirilen e zamanl operasyonda, belediyelerin her kademesindeki tespit edilen üphelilerle ilgili arama, el koyma ve gözalt talimat verilmitir. Bu aamada 22 üpheli hakknda verilen talimatn gerei yerine getirilmi olup, üpheliler gözaltna alnmtr. Soruturma dosyasnda kstllk (gizlilik) karar alnm olup, soruturmaya bu ekilde devam edildii, soruturmann safahat ile ilgili ilerleyen aamada yeniden bilgilendirme yaplaca, kamuoyuna saygyla duyurulur.

4 K GÖZALTINA ALINDI

Mardin Cumhuriyet Basavclnn yürüttüü soruturma kapsamnda dün sabah erken saatlerinde Kzltepe ilçe Belediyesine yaplan operasyon ile balatlan aramalar saat 12.00 sralarnda sona ererken, 4 kii gözaltna alnd. Ayn soruturma kapsamnda sabah saatlerinde DBPli Belediye bakan smail Asinin evinde de arama yapld ve ancak kendisine yönelik bir gözalt ilemi olmad belirtildi.

Soruturma kapsamnda gözaltna alnan 4 kiinin Belediyelerde çeitli birim müdürleri olduu ifade edildi.

Ana Sayfaya Git