Türk'te tutuklandı

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'te tutuklandı. Kızıltepe Belediyesinde ise 4 kişi gözaltına alındı.

Türk'te tutuklandı

Hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında beş gün önce gözaltına alınan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk dür sevk edildiği Mardin Adliyesinde Sulh Ceza Hakimliği hakkında tutuklama kararı verdi.

BE GÜNLÜK SORGULAMA

İçişleri Bakanlığınca 17 Kasım'da görevden uzaklaştırılan ve Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 21 Kasım'da gözaltına alınan Türk, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Türk, savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

21 KİŞİNİN SORGULAMASI

Mardin'de yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak'ın da aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 21 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Ahmet Türk gözaltına alındığı 21 Kasım'da, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan yazılı açıklamada şöyle denilmişti: "Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Mardin Merkez Artuklu İlçe Belediyesiyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımıza ve Emniyet Müdürlüğümüze intikal eden ihbarlar ve bilgiler kapsamında, Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2015- 6522 soruşturma numarası üzerinden Terör Örgütü Üyesi Olmak suçundan soruşturma başlatılmıştır. Bu soruşturma kapsamında bu belediyelerin ellerinde bulunan imkan, araç ve yetkilerini PKK/KCK terör örgütünün ve üyelerinin lehine olacak şekilde kullanarak veya kullanılmasına göz yumarak, örgütün stratejisi doğrultusunda örgüte destek verdikleri veya yardım ettikleri şeklindeki ihbar ve bilgiler nazara alınarak ilgililer hakkında örgü üyeliği suçu kapsamında 21.11. 2016 günü gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, belediyelerin her kademesindeki tespit edilen şüphelilerle ilgili arama, el koyma ve gözaltı talimatı verilmiştir. Bu aşamada 22 şüpheli hakkında verilen talimatın gereği yerine getirilmiş olup, şüpheliler gözaltına alınmıştır. Soruşturma dosyasında kısıtlılık (gizlilik) kararı alınmış olup, soruşturmaya bu şekilde devam edildiği, soruşturmanın safahatı ile ilgili ilerleyen aşamada yeniden bilgilendirme yapılacağı, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında dün sabah erken saatlerinde Kızıltepe ilçe Belediyesine yapılan operasyon ile başlatılan aramalar saat 12.00 sıralarında sona ererken, 4 kişi gözaltına alındı. Aynı soruşturma kapsamında sabah saatlerinde DBP'li Belediye başkanı İsmail Asi'nin evinde de arama yapıldığı ve ancak kendisine yönelik bir gözaltı işlemi olmadığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişinin Belediyelerde çeşitli birim müdürleri olduğu ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler