Umre ödüllü sınav

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 17 Ağustos’ta işitme engellilere yönelik umre ödüllü sınavı düzenlenecek.

Haberler 10.08.2017 - 09:10 Son Güncelleme : 10.08.2017 - 09:16

Diyanet leri Bakanl ve müftülükler tarafndan 17 Austosta iitme engellilere yönelik umre ödüllü snav düzenlenecek. Her ilin nüfusuna göre verilen kontenjan dhilinde ülke geneli dereceye giren 100 kiinin umre ile ödüllendirilecei snav bavurular 11 Austosta sona eriyor.

l Müftüsü Burhan liyen, her sene farkl engelli gruplarna yönelik söz konusu snav düzenleyeceklerini söyledi. liyen, amaçlarnn engellilerin motivasyonunu güçlendirmek ve hayata ballklarn arttrmak olduunu dile getirdi. Engellilere yönelik çeitli kurslar verdiklerini söyleyen liyen, Bildiiniz gibi Diyanet leri Bakanl ve müftülükler olarak engelli kardelerimize; iitme engellilere, görme engellilere ve ortopedik engellilere yönelik din eitimi, din hizmeti verme çabalarmz, Kuran Kerimi öretme çabalarmz devam etmekte. Geçen yldan beri çok sayda hem görme engellilere hem de iitme engellilere açm olduumuz Kuran kurslarnda kardelerimiz elhamdülillah Kuran Kerim örendiler, dini bilgiler örendiler, programlar yaptlar, ilahiler söylediler. çok güzel gelimeler var. dedi.

Söz konusu yarma ile engellilerin dini bilgilere olan meraklarn arttrmay amaçladklarn belirten liyen, Diyanet leri Bakanlmz, bu gelimeleri daha da arttrmak, engellilerin motivasyonunu yükseltmek ve dini bilgiye örenmeye olan itiyaklarn, meraklarn artrmak, mübarek topraklar gezdirmek, umre yaptrmak suretiyle onlarn hayata ballklarn güçlendirmek gibi amaçlarla inallah bu sene bir engelli grubunu da bir yarma ile yarmada baarl olanlar ödüllendirmek suretiyle bir umre program düzenleyecek. ifadelerini kulland. Her sene farkl engelli gruplara yönelik söz konusu snav gerçekletireceklerini belirten liyen, yarmaya bavurmak isteyen snav adaylarnn Müftülüklere giderek müracaatlarn gerçekletirebileceklerini ifade etti.

Snav 17 Austosta

Bavurularn 11 Austosta sona ereceini kaydeden liyen,11 Austos gününe kadar iitme engelli olan kardelerimiz Müftülüümüze müracaat etmek suretiyle bu yarmaya müracaat edebilecekler. Müftülüümüze gelmek suretiyle kayt yaptrabilecekler.17 Austos saat 13.30da inallah yine Müftülüümüzde iitme engellilere yönelik, bir dini bilgiler yarmas ki ite yaz Kuran kurslarnda, bizim açm olduumuz kurslarda, okullarda ve benzeri örenmi olduklar dini muhteval derslerden bir yarmaya tabi tutulacaklar. ifadelerini kulland. leyen, Diyarbakr için 2 kiilik kontenjann ayrldn dile getirdi.

Son bavuru 11 Austos

Snav içerii ile ilgili deerlendirme yapan liyen, son olarak unlar kaydetti: Snav içerii daha çok ilmihal bilgiler, dini bilgiler alannda olacak. Temizlikten, abdestten tutun namaza, oruca, Peygamber efendimiz (sav) hayatna dair sorular olacak. Hem okullarda hem de yaz kurslarmzda ya da bizim iitme engellilere yönelik açm olduumuz özel kurslara katlan kardelerimizin, kolaylkla cevaplayabilecei nitelikli sorular olacak inallah. u ana kadar 21 kii müracaat etti ilimizden. Bu; güzel, sevindirici bir durum. Ama belki sizin bu haberinizden sonra bu 21 kiinin artma ihtimali de var dorusu. Biz de 11 Austos günü saat 5e, mesai bitimine kadar, bu 21in çoalmasn, müracaatlarn artmasn bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git