Görüş Bildir

Umre ödüllü sınav

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 17 Ağustos’ta işitme engellilere yönelik umre ödüllü sınavı düzenlenecek.

Umre ödüllü sınav

Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülükler tarafından 17 Ağustos’ta işitme engellilere yönelik umre ödüllü sınav düzenlenecek. Her ilin nüfusuna göre verilen kontenjan dâhilinde ülke geneli dereceye giren 100 kişinin umre ile ödüllendirileceği sınav başvuruları 11 Ağustos’ta sona eriyor.

İl Müftüsü Burhan İşliyen, her sene farklı engelli gruplarına yönelik söz konusu sınavı düzenleyeceklerini söyledi. İşliyen, amaçlarının engellilerin motivasyonunu güçlendirmek ve hayata bağlılıklarını arttırmak olduğunu dile getirdi. Engellilere yönelik çeşitli kurslar verdiklerini söyleyen İşliyen, “Bildiğiniz gibi Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülükler olarak engelli kardeşlerimize; işitme engellilere, görme engellilere ve ortopedik engellilere yönelik din eğitimi, din hizmeti verme çabalarımız, Kur’an’ı Kerim’i öğretme çabalarımız devam etmekte. Geçen yıldan beri çok sayıda hem görme engellilere hem de işitme engellilere açmış olduğumuz Kur’an kurslarında kardeşlerimiz elhamdülillah Kur’an’ı Kerim öğrendiler, dini bilgiler öğrendiler, programlar yaptılar, ilahiler söylediler. Çok güzel gelişmeler var.” dedi.

Söz konusu yarışma ile engellilerin dini bilgilere olan meraklarını arttırmayı amaçladıklarını belirten İşliyen, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, bu gelişmeleri daha da arttırmak, engellilerin motivasyonunu yükseltmek ve dini bilgiye öğrenmeye olan iştiyaklarını, meraklarını artırmak, mübarek toprakları gezdirmek, umre yaptırmak suretiyle onların hayata bağlılıklarını güçlendirmek gibi amaçlarla inşallah bu sene bir engelli grubunu da bir yarışma ile yarışmada başarılı olanları ödüllendirmek suretiyle bir umre programı düzenleyecek.” ifadelerini kullandı. Her sene farklı engelli gruplara yönelik söz konusu sınavı gerçekleştireceklerini belirten İşliyen, yarışmaya başvurmak isteyen sınav adaylarının Müftülüklere giderek müracaatlarını gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

Sınav 17 Ağustos'ta

Başvuruların 11 Ağustos’ta sona ereceğini kaydeden İşliyen,“11 Ağustos gününe kadar işitme engelli olan kardeşlerimiz Müftülüğümüze müracaat etmek suretiyle bu yarışmaya müracaat edebilecekler. Müftülüğümüze gelmek suretiyle kayıt yaptırabilecekler.17 Ağustos saat 13.30’da inşallah yine Müftülüğümüzde işitme engellilere yönelik, bir dini bilgiler yarışması ki işte yaz Kur’an kurslarında, bizim açmış olduğumuz kurslarda, okullarda ve benzeri öğrenmiş oldukları dini muhtevalı derslerden bir yarışmaya tabi tutulacaklar.” ifadelerini kullandı. İşleyen, Diyarbakır için 2 kişilik kontenjanın ayrıldığını dile getirdi.

Son başvuru 11 Ağustos

Sınav içeriği ile ilgili değerlendirme yapan İşliyen, son olarak şunları kaydetti: “Sınav içeriği daha çok ilmihal bilgiler, dini bilgiler alanında olacak. Temizlikten, abdestten tutun namaza, oruca, Peygamber efendimiz (sav) hayatına dair sorular olacak. Hem okullarda hem de yaz kurslarımızda ya da bizim işitme engellilere yönelik açmış olduğumuz özel kurslara katılan kardeşlerimizin, kolaylıkla cevaplayabileceği nitelikli sorular olacak inşallah. Şu ana kadar 21 kişi müracaat etti ilimizden. Bu; güzel, sevindirici bir durum. Ama belki sizin bu haberinizden sonra bu 21 kişinin artma ihtimali de var doğrusu. Biz de 11 Ağustos günü saat 5’e, mesai bitimine kadar, bu 21’in çoğalmasını, müracaatların artmasını bekliyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi