Umutlar yıkıldı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde hayvanlarını otlatmaya götüren ve kendisinden bir daha haber alınamayan Yusuf Yılmaz’ın İstanbul’da olduğu umutları boşa çıktı.

Haberler 07.07.2018 - 11:44 Son Güncelleme : 07.07.2018 - 11:53

Aileye de izlettirilen bir güvenlik kamerasna yakalanan görüntülerdeki çocuun, yeni ve daha net görüntülerin elde edilmesiyle Yusuf olmad ortaya çkt. Baba Mehmet ah Ylmaz, arama çalmalarnn yeniden balatlmasn istedi.

Diyarbakrn Silvan ilçesinde hayvanlarn otlatmaya götüren ve kendisinden bir daha haber alnamayan Yusuf Ylmazn stanbulda olduu umutlar boa çkt.

Silvan ilçesine bal çatakköprü Mahallesinde çobanlk yapan 15 yandaki Yusuf Ylmaz, 1 Temmuzda 05.30 sralarnda hayvan otlatmak için evden çkt. Ylmazn uzun süre eve dönmemesi üzerine tedirgin olan aile, mahallelilere de haber vererek çevreyi aramaya balad.

Hayvan otlatmaya gitti

Bir süre sonra hayvanlara rastlayan aile ve mahalleliler, Ylmaz bulamad. Bunun üzerine jandarma, AFAD, UMKE ve Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakanlna haber verildi. Ksa sürede gelen ekipler, köy çevresinde Ylmaz aramaya koyuldu. Önceki güne kadar yaplan arama çalmalarnda Ylmazn izine rastlanmad. Ancak stanbuldan önceki gün gelen iddia, çaresiz bekleyiini sürdüren aileyi umutlandrd.

stanbulda olduu göüntüleri

ddiaya göre Ylmaz, stanbul Beylikdüzü taraflarnda kendisini gazete ve televizyonlarda çkan fotoraflarndan tanyan bir vatanda tarafndan görüldü. Ailenin yaklak 6 ay önce çobanlk yapmak için stanbuldan Silvana geldii bilgisinin de Ylmazn stanbula kaçm olabilecei ihtimalini güçlendirmesi nedeniyle burada da çalma balatld. Yaplan çalma çerçevesinde bir güvenlik kameras görüntüsüne ulald.

Yeni görüntüler izletilince

Görüntü hemen Silvana gönderilerek güvenlik güçleri araclyla aileye izletildi. Görüntüyü izleyen anne, Ylmaz tehis etti. Bunun üzerine, Silvan ilçesindeki arama çalmalar sonlandrlarak, stanbulda çok yönlü çalma balatld. Bu kez, Ylmaz olduu tahmin edilen çocuun bir minibüsün güvenlik kameralarna yansyan daha net görüntülerine ulald. Bu görüntüler de hemen aileye ulatrld. Görüntüleri izleyen aile, buradaki çocuun oullar Yusuf olmadn belirtti.

Bu çocuk Yusuf deil

Baba Mehmet ah Ylmaz, bir markette alveri yaparken güvenlik kamerasna yakalanan çocuun bu kez minibüsün kamerasna yakaland görüntülerinin kendilerine gönderildiini belirterek, Bu görüntüler marketin görüntülerinden daha netti. Emniyet yetkilileri bize görüntülere bakp, çocuun bize ait olup olmadn sordu. çok net bir ekilde gözüküyor. Bu çocuk Yusuf deil. Umutlarmz ykld. çocuumuz halen nerede olduu belli deil. Bir sonuç alnncaya kadar arama çalmalarna devam edilmesini istiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git