UNESCO'dan Zerzevan Zirvesi!

UNESCO uzmanları, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bulunan ve ortaya çıkarılan arkeolojik bulgularla dünyanın dikkatini üzerine çeken Zerzevan Kalesi'ni ziyaret etti.

Haberler 02.03.2020 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde bulunan Zerzevan Kalesi, yaplan çalmalarla ortaya çkan bulgular nedeni ile adn dünyaya duyurdu.

ZERZEVAN MASASI KURULDU

çnar ilçesine 13 kilometre uzaklkta bulunan ve 60 dönümlük geni bir alan kaplayan Zerzevan Kalesi, yaplan kaz çalmalarnda elde edilen Asur dönemine ait bir mühür kalenin tarihini bin 200 yl daha geriye çekerken içinde barndrd Mithras tapna ile tüm dünyann da dikkatini üzerine çekti.

TÜRKLE TEMSLCLER KATILDI

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Bakan Prof. Dr. Mehmet Öcal Ouz, Bakan Vekili ve Dileri Bakanl Yurt D Tantm ve Kültürel ler Genel Müdürü Büyükelçi Deniz çakar, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu üyeleri, Dileri Bakanl Diyarbakr Temsilcisi Büyükelçi brahim Mete Yal, Kültür Varlklar ve Müzeler Genel Müdürlüü, Tespit ve Planlama Daire Bakan Gökhan Bozkurtlar, Diyarbakr l Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp, Diyarbakr Alan Yönetim Bakan Cemil Koç, Diyarbakr Müze Müdürü Vehbi Yurt ve Genel Müdürlük UNESCO uzmanlar Zerzevan Kalesine ziyarette bulunarak incelemelerde bulundu.

Ana Sayfaya Git