Üstad anıldı

Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, doğduğu Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünde, geleneksel olarak dorganize edilen, yurtiçi ve yurtdışında yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen "Bediüzzaman'ı Anma Mevlid Programı" dün yapıldı.

Haberler 02.09.2019 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çan Allamesi olan Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretleri, doduu Bitlisin Hizan ilçesine bal Nurs köyünde anld. Geleneksel olarak organize edilen yurtiçi ve yurtdnda binlerce kiinin katlm gösterdii Bediüzzaman Anma Mevlid Program dün gerçekletirildi.

ÜSTADI ANMA ETKNL

Program Nurs köyü cami imam hatibi Burhan Kaplann Kuran- Kerim tilavetiyle balad. Ardndan Risale Nurdan kesitler okundu. Program öncesi gazetecilere açklamalarda bulunan Nurs Eitim Kültür Yardmlama Dayanma slami Yazma Eserler ve Haimi Soy Aratrma Said Nursi Dernei Bakan Hikmet Okur, 2009 ylndan bu yana Üstad Bediüzzaman Said Nursi mevlidini düzenlediklerini belirterek, bundan sonra da düzenli bir ekilde bu etkinlii devam ettireceklerini söyledi.

Okur, Dünyann her tarafndan Üstad Bediüzzaman için Mevlid programlar düzenleniyor. Bizler de 2009 ylnda Nurs Camisini yaparken, böyle bir etkinlii düzenlemeyi büyüklerimizden sorduk. Onlarda, Geç kalnm bir karardr. dediler. Bizler de o günden bu yana Üstad Bediüzzaman için mevlid programn düzenledik. Bu program geleneksel hale getirdik. nallah bundan sonra da bunu devam ettireceiz. Her yl eylül aynn ilk haftasnn pazar gününde bunu köyde yapacaz. dedi.

DÜNYANIN FARKLI ÜLKELER

Dünyann farkl ülkelerinde misafirleri arladklarn belirten Okur, unlar söyledi: Türkiyenin dört bir yanndan olduu gibi Avrupann farkl ülkelerinden de gelen misafirlerimiz var. Gerçekten Bitlis, Hizan özellikle Nurs köyü için gerekli olan bir programdr. Üstadmz fakir gelip, fakir gitti. Biz de burada ona yakacak mütevazi bir etkinlik düzenliyoruz. Etkinlik alanmz yaplmad için bugün medresenin bahçesinde programmz yapyoruz. Her geçen yl katlm artarak devam ediyor. Bu yl ciddi bir çar yapmamamza ramen youn bir katlm var. Köyde çevre düzenlemesi ve mevlid etkinlik alanmz tamamlarsak, 10 bini akn insann katlacana inanyorum.

Ana Sayfaya Git