Üstad anıldı

Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, doğduğu Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünde, geleneksel olarak dorganize edilen, yurtiçi ve yurtdışında yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen "Bediüzzaman'ı Anma Mevlid Programı" dün yapıldı.

Üstad anıldı

Çağın Allamesi olan Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretleri, doğduğu Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünde anıldı. Geleneksel olarak organize edilen yurtiçi ve yurtdışında binlerce kişinin katılımı gösterdiği "Bediüzzaman'ı Anma Mevlid Programı"  dün gerçekleştirildi.

ÜSTADI ANMA ETKİNLİĞİ

Program Nurs köyü cami imam hatibi Burhan Kaplan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Risale Nur'dan kesitler okundu. Program öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Nurs Eğitim Kültür Yardımlaşma Dayanışma İslami Yazma Eserler ve Haşimi Soy Araştırma Said Nursi Derneği Başkanı Hikmet Okur, 2009 yılından bu yana Üstad Bediüzzaman Said Nursi mevlidini düzenlediklerini belirterek, bundan sonra da düzenli bir şekilde bu etkinliği devam ettireceklerini söyledi.

Okur, "Dünyanın her tarafından Üstad Bediüzzaman için Mevlid programları düzenleniyor. Bizler de 2009 yılında Nurs Camisini yaparken, böyle bir etkinliği düzenlemeyi büyüklerimizden sorduk. Onlarda, 'Geç kalınmış bir karardır.' dediler. Bizler de o günden bu yana Üstad Bediüzzaman için mevlid programını düzenledik. Bu programı geleneksel hale getirdik. İnşallah bundan sonra da bunu devam ettireceğiz. Her yıl eylül ayının ilk haftasının pazar gününde bunu köyde yapacağız." dedi.

DÜNYANIN FARKLI ÜLKELERİ

Dünyanın farklı ülkelerinde misafirleri ağırladıklarını belirten Okur, şunları söyledi: "Türkiye'nin dört bir yanından olduğu gibi Avrupa'nın farklı ülkelerinden de gelen misafirlerimiz var. Gerçekten Bitlis, Hizan özellikle Nurs köyü için gerekli olan bir programdır. Üstadımız fakir gelip, fakir gitti. Biz de burada ona yakışacak mütevazi bir etkinlik düzenliyoruz. Etkinlik alanımız yapılmadığı için bugün medresenin bahçesinde programımızı yapıyoruz. Her geçen yıl katılım artarak devam ediyor. Bu yıl ciddi bir çağrı yapmamamıza rağmen yoğun bir katılım var. Köyde çevre düzenlemesi ve mevlid etkinlik alanımızı tamamlarsak, 10 bini aşkın insanın katılacağına inanıyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz