Utanç duvarı…

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşayan Müzide Uçar ikamet ettiği evin çevresinde yapılan inşaatlardan dolayı evine gidecek tüm yolların duvarlarla örüldüğünü belirterek mağdur olduğunu söyledi.

Haberler 28.02.2017 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesi Aziziye mahallesinde yaayan 6 çocuk annesi Müzide Uçar evinin etrafnda yaplan duvarlardan dolay evine gidemediini çou kez duvarlarn üstünden atlamak zorunda kaldn belirterek yetkililerden yardm istedi.

Benim için utanç duvardr

imdilik bir komusunun evinin içinden geçerek geçici olarak yol verdiini ancak o arsann da sat yaplmas halinde tekrar yolunun kapatlacan belirten Uçar, evinin etrafnda örülen duvarlar yüzünden 1997 ylnda 2 kz çocuunu kaybettiin belirterek, ki kz çocuum bu davalarn çökmesi sonucu altnda kalarak hayatn kaybetti. Ben bu duvarlara utanç duvar diyorum diyerek tepki gösterdi.

Yetkililerden yardm istedi

Uçar bizim yolumuz daha önce bu taraftayd arazi sahibi bu taraf kapatt sonra bu yan komumuz bize bir yol açt. O yolu sürekli kullannca o arsa sahibi de yolu kapatt. imdi Allah raz olsun bu öbür komumuz kendi evinin içerisinden duvar ykarak bize bir yol açt imdilik buray kullanmaya baladk Yarn öbür gün eer bu yan tarafta ki arazi de satlrsa oda duvar örerek yolu kapatacak ve biz yine yolsuz kalacaz. Bu duvarlar benim için utanç duvardr, benim çocuklarma sebep oldu 2 tane kz çocuuma sebep oldu öldü bu duvarlar yüzünden hala bu duvarlar devam ediyor hala devam ediyor. Hani ne yapaym artk yani kimse beni anlamyor derdime çare olmuyorlar. Bu duvarlar benim hayatm mahvetti 2 çocuum altnda kald ann da da öldü hani ben ne yapaym bir çözüm bulun bana diye konutu.

Ana Sayfaya Git