"Uyuşturucu yüzünden yuvam dağıldı"

Ayakkabı ustası Mehmet Yıldırım, 7 sene boyunca uyuşturucu kullanımının kendisinden maddi ve manevi anlamda çok şeyler götürdüğünü belirterek, uyuşturucu yüzünden yuvasının dağıldığını söyledi.

Haberler 26.08.2018 - 12:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gördüü manevi tedavi sayesinde uyuturucu bamlndan kurtulan Mehmet Yldrm (41) uyuturucu yüzünden dalan yuvasnn ve 4 aydr ayr yaad ei ile 2 çocuuna kavumann hayaliyle hayata dört elle sarlyor.

7 yl önce bir yaknn Bir defa ile bir ey olmaz demesiyle uyuturucu bamls olan ve defalarca bu bataklktan kurtulmak istemesine ramen bir türlü kurtulamayan, uyuturucu bamls olduu için 4 ay önce de ei tarafndan terk edilen Yldrm, tek hayalinin uyuturucu yüzünden yklan yuvasn yeniden kurmak olduunu söyledi.

Yllarca kulland uyuturucu bataklndan Diyanet leri Bakanlnn riskli mahallelerde balatt manevi tedavinin sayesinde kurtulan Yldrm, hayatnda yeni bir sayfa açt. Manevi tedavi ile namaza balayan Yldrm, tekrar eski mesleine dönerek çalmaya balad.

Uyuturucunun kendisinden eini ve iki çocuunu kopardn ifade eden Yldrm, uyuturucu kullanmaya 35 yanda baladn ve 4 yl boyunca bu alkanln pençesinde hayatnn adeta karardn anlatt.

Beni ilk uyuturucuya altran kendi akrabamd

Uyuturucuyla tanmasna bir yakn akrabasnn Bir defa ile bir ey olmaz demesinin etkili olduunu savunan Yldrm, Beni ilk uyuturucuya altran kendi akrabamd. Önce bana esrar getirdi ve Bir defa ile bir ey olmaz dedi. Ondan sonra artk uyuturucu kullanmaya baladm. Bir cahillik yaparak uyuturucu kullanmaya baladm ve baml oldum. Belki de insanlar 40 yandaki bir insan cahil olur mu? diye soracaklar. Ama biz sorumsuz büyüyen bir ailenin çocuklarydk. Ne annemiz, ne babamz ne de aabey diyebilecek bir aabeyimiz bile yoktu. nsanlara Uyuturucuyu braktm desem bile kimsenin sana itimat kalmyor.dedi.

çocuklarm 4 aydan beri sadece tek bir defa görebildim

Uyuturucu kulland için çalmadn, evine, eine ve çocuklarna bakamadn anlatan Yldrm, yüzden einin 4 aydr kendisini terk ettiini belirterek, çocuklarm çok seviyorum. Onlar bu 4 aydan beri görmüyorum. çocuklarm 4 aydan beri sadece tek bir defa görebildim. Uyuturucu insann beynini ve vücudunu komple uyuturuyor. Hiçbir ey düünemiyorsun, ailene babalk görevini yerine getiremiyorsun, eine kocalk görevini yerine getiremiyorsun, çevrene sürekli yalan söylemek zorunda kalyorsun. Srf bu uyuturucuyu elde edebilmek için çevrene de yalan söylüyorsun. Uyuturucuya ilk baladm sralarda ailemden ayr deildim. Srf uyuturucu alabilmek 510 lira için insanlar hep yalan söylerdim. çünkü uyuturucu bende bamllk yapmt. Her sabah kalktmda da uyuturucu hemen yan bamda duruyordu. Bir de benim kullandm madde çok ar bir maddeydi. ifadelerini kulland.

Uyuturucu senden aileni, eini, anneni, baban ve çocuklarn alyor

Uyuturucu kullanmnn sonucunun böyle olacan bilmediini belirten Yldrm, Eimde en sonunda bana boanma davas açt. Eime Sen ne diyorsun? diye ardm. Ama eim haklyd. Ben uyuturucu kullanrken baylyordum. Babalk görevimi yerine getiremedim. Aileme ve çocuklarma bakamadm. Bunu hiçbir zaman inkar etmem. Ben sadece Allahtan korkarm. Uyuturucuya bulamamn yegane sebebi ise öfke terapisiydi. Ne yaptysam, ne ettiysem uyuturucudan kurtulamadm. En sonda eim beni terk ettiinde evimin eyasn satarak stanbula gittim. Bir süre sonra tekrar Gaziantepe geldim. Gaziantepe geldiimde param yoktu, evim yoktu. çocuklarma da bir ey alp götüremediim zaman odamda oturup sabaha kadar tek bama alyorum ve sürekli çocuklarmn resimlerine bakyorum. öyle bir geçmiime bakyorum ve Ben daha önce böyle deildim diyorum. Ama bu uyuturucu öyle deil. Uyuturucu senden aileni, eini, anneni, baban ve çocuklarn alyor. Hiçbir çevren de kalmyor. Ben çok pimanm.eklinde konutu.

Uyuturucu benim hayatm karartt

Dört aydan beri çocuklarn göremediini ve onlar çok özlediini belirten Yldrm, Ama onlarsz hiç olmuyor. Biz insanolu nankör oluruz. Ne kadar da olsa sonuçta babaym. Sorumsuz olmak istemem. Bir hata yaptm. çocuklarm da beni çok seviyor. Olum sürekli Anne ben babama gideceim diyor. Telefonda anne ben babama gideceim dedii zaman ve ben de bu sesi duyduumda kahroluyorum. çocuklarm 4 aydan beri sadece bir defa görebildim. çocuklarm hiç aklmdan çkmyor. Bir odann içerisine sürekli yalnz bama oturup, alyorum. Beni ancak bu durumda olanlar anlayabilir. çünkü o günler çok zor günlerdi. Geçmiteki resimlerime baktkça ve çocuklarm ile yaadm o güzel günleri özlüyorum. çünkü o dönem uyuturucu kullanmyordum. çocuklarm geziyordum, elendiriyordum. Uyuturucu benim hayatm karartt. diye konutu.

Uyuturucuyu brakmak için öncelikle o ortamdan uzaklaacaksn

Uyuturucu bamllna balamasnn tek sebebinin kötü arkada olduunu belirten Yldrm, bütün bamllara ve gençlere tavsiyelerde bulunarak, unlar söyledi:

Dört sene içinde uyuturucu bataklna dütüm, çkmaya çaltkça daha beter battm. Bana destek olanm olmad. Akl vermek deil, insanolu akl verir. Ama önemli olan elinden tutmaktr. Bu eli böyle kenetlenip, o insan elinden tuttuun zaman gel kardeim seni ben bu bataklktan kurtarrm demesi lazm. Benim hayatm uyuturucu yüzünden dald. Uyuturucuyu brakmak istiyorsan öncelikle bu ortamdan uzaklaacaksn. Allaha inanacaksn ve uyuturucuyu beyninden sileceksin ve hiçbir zaman kötü insanlardan arkada olmaz.

Ana Sayfaya Git