"Uyuşturucu yüzünden yuvam dağıldı"

Ayakkabı ustası Mehmet Yıldırım, 7 sene boyunca uyuşturucu kullanımının kendisinden maddi ve manevi anlamda çok şeyler götürdüğünü belirterek, uyuşturucu yüzünden yuvasının dağıldığını söyledi.

Gördüğü manevi tedavi sayesinde uyuşturucu bağımlığından kurtulan Mehmet Yıldırım (41) uyuşturucu yüzünden dağılan yuvasının ve 4 aydır ayrı yaşadığı eşi ile 2 çocuğuna kavuşmanın hayaliyle hayata dört elle sarılıyor.

7 yıl önce bir yakının "Bir defa ile bir şey olmaz" demesiyle uyuşturucu bağımlısı olan ve defalarca bu bataklıktan kurtulmak istemesine rağmen bir türlü kurtulamayan, uyuşturucu bağımlısı olduğu için 4 ay önce de eşi tarafından terk edilen Yıldırım, tek hayalinin uyuşturucu yüzünden yıkılan yuvasını yeniden kurmak olduğunu söyledi.

Yıllarca kullandığı uyuşturucu bataklığından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın riskli mahallelerde başlattığı manevi tedavinin sayesinde kurtulan Yıldırım, hayatında yeni bir sayfa açtı. Manevi tedavi ile namaza başlayan Yıldırım, tekrar eski mesleğine dönerek çalışmaya başladı.

Uyuşturucunun kendisinden eşini ve iki çocuğunu kopardığını ifade eden Yıldırım, uyuşturucu kullanmaya 35 yaşında başladığını ve 4 yıl boyunca bu alışkanlığın pençesinde hayatının adeta karardığını anlattı.

"Beni ilk uyuşturucuya alıştıran kendi akrabamdı"

Uyuşturucuyla tanışmasına bir yakın akrabasının "Bir defa ile bir şey olmaz" demesinin etkili olduğunu savunan Yıldırım, "Beni ilk uyuşturucuya alıştıran kendi akrabamdı. Önce bana esrar getirdi ve ‘Bir defa ile bir şey olmaz’ dedi. Ondan sonra artık uyuşturucu kullanmaya başladım. Bir cahillik yaparak uyuşturucu kullanmaya başladım ve bağımlı oldum. Belki de insanlar ‘40 yaşındaki bir insan cahil olur mu?’ diye soracaklar. Ama biz sorumsuz büyüyen bir ailenin çocuklarıydık. Ne annemiz, ne babamız ne de ağabey diyebilecek bir ağabeyimiz bile yoktu. İnsanlara ‘Uyuşturucuyu bıraktım’ desem bile kimsenin sana itimatı kalmıyor."dedi.

"Çocuklarımı 4 aydan beri sadece tek bir defa görebildim"

Uyuşturucu kullandığı için çalışmadığını, evine, eşine ve çocuklarına bakamadığını anlatan Yıldırım, yüzden eşinin 4 aydır kendisini terk ettiğini belirterek, "Çocuklarımı çok seviyorum. Onları bu 4 aydan beri görmüyorum. Çocuklarımı 4 aydan beri sadece tek bir defa görebildim. Uyuşturucu insanın beynini ve vücudunu komple uyuşturuyor. Hiçbir şey düşünemiyorsun, ailene babalık görevini yerine getiremiyorsun, eşine kocalık görevini yerine getiremiyorsun, çevrene sürekli yalan söylemek zorunda kalıyorsun. Sırf bu uyuşturucuyu elde edebilmek için çevrene de yalan söylüyorsun. Uyuşturucuya ilk başladığım sıralarda ailemden ayrı değildim. Sırf uyuşturucu alabilmek 510 lira için insanlar hep yalan söylerdim. Çünkü uyuşturucu bende bağımlılık yapmıştı. Her sabah kalktığımda da uyuşturucu hemen yanı başımda duruyordu. Bir de benim kullandığım madde çok ağır bir maddeydi." ifadelerini kullandı.

"Uyuşturucu senden aileni, eşini, anneni, babanı ve çocuklarını alıyor"

Uyuşturucu kullanımının sonucunun böyle olacağını bilmediğini belirten Yıldırım, "Eşimde en sonunda bana boşanma davası açtı. Eşime ‘Sen ne diyorsun?’ diye şaşırdım. Ama eşim haklıydı. Ben uyuşturucu kullanırken bayılıyordum. Babalık görevimi yerine getiremedim. Aileme ve çocuklarıma bakamadım. Bunu hiçbir zaman inkar etmem. Ben sadece Allah'tan korkarım. Uyuşturucuya bulaşmamın yegane sebebi ise öfke terapisiydi. Ne yaptıysam, ne ettiysem uyuşturucudan kurtulamadım. En sonda eşim beni terk ettiğinde evimin eşyasını satarak İstanbul'a gittim. Bir süre sonra tekrar Gaziantep'e geldim. Gaziantep’e geldiğimde param yoktu, evim yoktu. Çocuklarıma da bir şey alıp götüremediğim zaman odamda oturup sabaha kadar tek başıma ağlıyorum ve sürekli çocuklarımın resimlerine bakıyorum. Şöyle bir geçmişime bakıyorum ve ‘Ben daha önce böyle değildim’ diyorum. Ama bu uyuşturucu öyle değil. Uyuşturucu senden aileni, eşini, anneni, babanı ve çocuklarını alıyor. Hiçbir çevren de kalmıyor. Ben çok pişmanım."şeklinde konuştu.

"Uyuşturucu benim hayatımı kararttı"

Dört aydan beri çocuklarını göremediğini ve onları çok özlediğini belirten Yıldırım, "Ama onlarsız hiç olmuyor. Biz insanoğlu nankör oluruz. Ne kadar da olsa sonuçta babayım. Sorumsuz olmak istemem. Bir hata yaptım. Çocuklarım da beni çok seviyor. Oğlum sürekli ‘Anne ben babama gideceğim’ diyor. Telefonda ‘anne ben babama gideceğim’ dediği zaman ve ben de bu sesi duyduğumda kahroluyorum. Çocuklarımı 4 aydan beri sadece bir defa görebildim. Çocuklarım hiç aklımdan çıkmıyor. Bir odanın içerisine sürekli yalnız başıma oturup, ağlıyorum. Beni ancak bu durumda olanlar anlayabilir. Çünkü o günler çok zor günlerdi. Geçmişteki resimlerime baktıkça ve çocuklarım ile yaşadığım o güzel günleri özlüyorum. Çünkü o dönem uyuşturucu kullanmıyordum. Çocuklarımı geziyordum, eğlendiriyordum. Uyuşturucu benim hayatımı kararttı." diye konuştu.

"Uyuşturucuyu bırakmak için öncelikle o ortamdan uzaklaşacaksın"

Uyuşturucu bağımlılığına başlamasının tek sebebinin kötü arkadaş olduğunu belirten Yıldırım, bütün bağımlılara ve gençlere tavsiyelerde bulunarak, şunları söyledi:

"Dört sene içinde uyuşturucu bataklığına düştüm, çıkmaya çalıştıkça daha beter battım. Bana destek olanım olmadı. Akıl vermek değil, insanoğlu akıl verir. Ama önemli olan elinden tutmaktır. Bu eli böyle kenetlenip, o insanı elinden tuttuğun zaman ‘gel kardeşim seni ben bu bataklıktan kurtarırım’ demesi lazım. Benim hayatım uyuşturucu yüzünden dağıldı. Uyuşturucuyu bırakmak istiyorsan öncelikle bu ortamdan uzaklaşacaksın. Allah’a inanacaksın ve uyuşturucuyu beyninden sileceksin ve hiçbir zaman kötü insanlardan arkadaş olmaz."

Kaynak: Diyarbakır Söz