UZUN kısa babaya güzel sözler Anlamlı babalar günü mesajları 2017

Evimizin koca çınarları babalarımızın günü, babalar günü 2017 geldi. Günlerdir süregelen babalar günü ne zaman soruları nihayetinde yerini buldu. Yaş kaç olursa olsun bir kişinin en çok sırtını dayayabileceği ve güvenebileceği dağı babalara özel en güzel sözler,

Haberler 18.06.2017 - 01:26 Son Güncelleme : 18.06.2017 - 02:24

Evimizin koca çnarlar babalarmzn günü, babalar günü 2017 geldi. Günlerdir süregelen babalar günü ne zaman sorular nihayetinde yerini buldu. Ya kaç olursa olsun bir kiinin en çok srtn dayayabilecei ve güvenebilecei da, çnar babalara özel en güzel sözler, hediyelikler ve detaylar derledik. Babalar günü iirleri, babalar günü sözleri ve detaylar

2017 BABALAR GÜNÜ GELD ÇATTI GOOGLE UNUTMADI

Babalar Günü, ilk kez 19 Haziran 1910’da Washington’un Spokane ehrinde kutland. ABD Bakan Calvin Coolidge, 1924 ylnda kutlamalar destekledi ancak resmi olarak Babalar Günü ilan etmedi. 1966 ylnda ise dönemin bakan Lyndon Johnson, her yl haziran aynn üçüncü pazarnn Babalar Günü olarak kutlanacan açklayan bir bildiri yaymlad. Doodle uygulamalar, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kiilere bu platformda yer vererek, dikkati çekmeyi amaçlyor.  Babalar Gününüz Kutlu Olsun 2017! yazsnn yer ald logonun üzerine tklandnda, Babalar Günü’ne özel haberlere ulalyor. 

BABALAR GÜNÜ MESAJLARI

Canm babam! Varln hep yüreimi stt, bana mutluluk ve güven verdi. Seni seviyorum iyiki varsn, Babalar günün kutlu olsun. Derdimi, neemi, hüznümü, mutluluumu paylatm en iyi arkadam. Babalar günün kutlu olsun! Evimizin günei bir tanesi olan canm babama kucak dolusu sevgi ve sayglarmla… Babacm bir günümde deil her günümdesin. Babalar günün kutlu olsun.

Fedakârlk, sevgi, sabr ve güzellik ne demek tarif et derlerse; babam derdim canm babam seni bir gün deil her gün çok seviyorum. Babalar günün kutlu olsun. Sabrlsn, scaksn, efkatlisin, koruyucumsun, balayansn.. Biricik babamsn. Seni çok seviyorum. Hayatn anlam ve tüm güzelliklerini öreten adam, benim sevgili babam. Babalar günün kutlu olsun. Senin gibi bir babaya sahip olduum için ne kadar ansl olduumu her zaman bileceim. Seni seviyorum canm babacm. Bugün baardm ve elde edebildiim her eyde senin payn var. Babalar günün kutlu olsun.

Derdimi, neemi, hüznümü, mutluluumu paylatm en iyi arkadam. Babalar günün kutlu olsun!

Evimizin günei bir tanesi olan canm babama kucak dolusu sevgi ve sayglarmla… Babacm bir günümde deil her günümdesin. Babalar günün kutlu olsun.

Mesafeler ne kadar uzun olursa olsun sevgisini her zaman üzerimde hissettiim dün de bugün de yarn da hep yüreim kadar yaknmda olan babacm. Seni Çok Seviyorum...

Sen güçlü bir çnar gibisin.. Arkam ne zaman sana yaslasam sanrm ki dünyay bile fethedebilirim.. Çünkü bana hep güç verirsin.. Babalar günün kutlu olsun...

Babam huzur kokan mutluluk yayan bizim için çalan çabalayan..Nasl öderiz hakkn,Allah seni bamzdan eksik etmesin...

Sen güllere özenme güller na özensin. Üzme tatl cann sen güllerden güzelsin. Özgürlük kadar özel güller kadar güzelsin. BENM GÜZEL BABACIIM

Üzerime sabr tohumlar ekip sevgiyle suladun gülünün bilmeni istedii bir ey var. Seni Çok Seviyorum. .

Varlyla mutlu olduum huzur bulduum deerimi kymetimi hissettiren babam Allah seni bamzdan eksik etmesin.Babalar günün kutlu olsun.Babam

Üzerine sabr tohumu ekip sevgiyle suladn gülünün bilmeni istedii bir ey var. SEN ÇOK SEVYORUM CANIM BABACIIM.

 

Koklanacak gül, açlacak gonca, yaanacak hayat ve alnacak nefes olan sevgili babam. kliminden tasaszlk, sevginden cesaret ve gözlerinden esaret aldm günleri hep yaamak isterim. Babalar gününü en içten dileklerimle kutlarm.

Bana yaptn dünyadaki en büyük iyilik bana dünyann en iyi örnei olmandr. Babalarn en iyisi, bu gün sadece senin.. Babalar günün kutlu olsun.

Sevgili babacm gurbet uzak olsa da sevgin o kadar yakn ki bilmelisin ellerinden öperim sevgiler.

 Babam olduun için mutluyum, sahip olduum en iyi arkadasn. Babalar günün kutlu olsun babacm.

 Benzemez hiçbir eye bu sevgi. Ne iir yeter anlatmaya, ne yürek yeter bunu sdrmaya. Babalar günün kutlu olsun babam…

EKRANLARIN UNUTULMAZ BABALARI

Münir Özkul Ben Yaar Usta replikleri ile akllarmza kaznm Münir Özkul, Türk sinemasnn mihenk talarndan. Mahmut hoca, Yaar usta ve dierleri… Hangi role bürünse kendini sevdiren, Türk tiyatrosuna da yllarca emek vermi, smail Dümbüllü ödüllü usta oyuncumuz.

Ali en Usta oyuncu ali-cengiz oyunlarn seven, paragöz baba karakterlerinde ba çeker. Ayn zamanda ener en’imizin babasdr.

Hulusi Kentmen 300 civar filmde rol almtr. D mizac pos byklar sebebiyle biraz sert gözükse de, aslnda yumuack bir kalbi vardr. Sinemann tatl-sert, tatl-kaçk efkatli babasdr.

Nubar Terziyan Sinemann pamuk dedesi, iyi yürekli aile reisi rolleriyle tannr. Öyle bir gülüü, öyle bir duruu vardr ki, naifliine hayran brakr.

hsan Yüce Bazen iyi, bazen kötü baba rollerinde çkmtr karmza. Birçok Kemal Sunal filminde oynamtr. En unutulmayan baba rollerinden biri Sultan filmindedir. Senaryo yazml da vardr, airlii de…

SÜPER BABA FLM HALA AKILLARDA

1993-1997 yllar arasnda barollerini evket Altu, Sümer Tilmaç, Julide Kural, evval Sam ve Bennu Yldrmlar’n oynad Atv’de yaynlanm dizidir. Yeni Türkü’nün yapt “Bana Bir Masal Anlat Baba” arks jenerik müziiydi. 

imdi baklnca belki fazla ilgi çekmeyecek bir hikaye olan Süper Baba‘nn asl önemli kozu oyuncularyd.

Karadeniz kökenli olan Fiko ve ailesinin yaadklar da zaman zaman dizinin hikayesini oluturan unsurlard. 90’larn banda çocuk olanlar için apayr bir yere sahip olan bu güzel dizinin en vurucu taraflarndan birisi,  Süper Baba‘nn içinde yaayan scak mahalle insanlaryla birlikte asla yaayamayacamz bilmeden daha umutlu ve etkilenmi bir ekilde izlememizdi.

BR DE BU BABAYA BAKIN

1998 ylnda yaynlanm Kemalettin Tucu’nun ayn adl romanndan ekranlara uyarlanan dizi. emsi nkaya, Halil adl gaddar üvey babay canlandrmt. Dizide Lamia’nn bana gelen talihsiz olaylar hatrladkça hala hüzüleniriz. 2002 ylnda Star TV’ye RTÜK tarafndan 15 günlük kapatma cezas nedeniyle ksa bir süre Teleon’da yaynlanm fakat 15 günlük cezasn bitirdikten sonra tekrar Star TV’de yaynlanmt.

BABALAR GÜNÜ HAKKINDA

Anneler Günü kadar eski olmasa da Babalar Günü’nün de 91 yllk bir geçmii var. Ama baz tarihçiler, Babalar Günü’nün Antik Roma’da bile kutlamasnn yapldn belirtiyorlar.

Haziran aynn 3. Pazar olarak kutlanan Babalar gününün tarihçesi için elimizde iki farkl kaynak var. Baz aratrmaclar tarih belirtmezken Babalar Günü’nün Bat Virginia’da ortaya çktn savunuyor. Bu aratrmaclar Bat Virginia’da yaayan John Dowdy’nin annesi öldükten sonra onun yerini alan babas için böyle bir gün kutlanmasn istediini söylüyor.

Dier aratrmaclar ise, 1910 ylnda Washington’daki John Bruce Dodd’un 6. Çocuunun doumu srasnda hayatn kaybeden annesinin ardndan hayatn çocuklarna adayan babas William Smart’a özel bir gün armaan etmek amacyla bu fikri ortaya attn belirtiyorlar.

Küçük yata annesini kaybeden Dodd’u ve be kardeini, babalar William Jackson Smart büyütmü. Babasnn bir yandan çiftlikte çalp öte yandan alt çocua bakmasnn zorluklarn farkeden Dodd, anneler günü kutlanrken babalar gününün olmayn büyük bir hakszlk olarak nitelendirmi. Hemen babasnn doum günü olan 5 Haziran’n babalar günü ilan edilmesi için çalmalara balam. Ama bu çalmalar bir sonraki yln 19 Mays’na kadar sürmü.

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910’da Washington’n Spokane ehrinde kutlanmtr. Bu tarihten sonra ABD’nin dier eyaletlerine yaylmtr. Ancak Babalar Günü resmi olarak 1924 ylnda Amerika Birleik Devletleri Bakan Calvin Coolidge’in desteiyle kutland. 1966 ylnda ise o dönemin bakan Lyndon Johnson, her yl haziran aynn üçüncü pazar gününün Babalar günü olarak kutlayacan açklayan bir bildiri yaynlad.

Katoliklerin Babalar Günü’ne getirdikleri yorum ise dier aratrmaclardan çok farkl. Onlar bu kutlamay dini açdan ele alp Peygamberleri Hazreti sa’nn babas ansna, Mart aynn 19’unu St. Joseph Günü ad altnda babalarna armaan ediyorlar. Ülkemizde 80’li yllarn sonlarna doru kabul gören Babalar Günü, bu yl da Haziran aynn üçüncü pazarna denk gelen 19 Haziran’da kutlanyor.

MHP’DEN KUTLAMA Milliyetçi Hareket Partisi zmir il bakan Necat Karata’n Babalar Günü münasebeti ile ilgili yazl bir açklama yapt.Karata açklamasnda unlar söyledi; Babalar yerleri doldurulamayacak en deerli varlklardr. Evlatlarn yaama güvenle hazrlayan, en zor anlarmzda bize güç veren ve yol gösteren babalarmz hiçbir zaman unutulmamaldr. Babalar, yerleri doldurulamayacak en deerli varlklarmzdr. Büyük fedakarlk örnei olan babalar, yüce bir özveri ile evlatlarna ömür boyu maddi, manevi her türlü destei veren, kendi mutluluundan önce çocuklarnn mutluluunu düünen büyük insanlardr. Karlksz sevgi ve emekle evlatlarn büyüten bata ehit babalar olmak üzere tüm babalarn, Babalar Günü kutlu olsun.
Ana Sayfaya Git