Vaazlarla teşvik edin

Diyanet İşleri Başkanlığı, seçmeli dini dersinin tercih edilmesi için 81 il müftülüğüne talimat gönderdi. 'Vatandaşların vaaz ve sohbet vasıtasıyla teşvik edilmesi' istendi.

Haberler 13.01.2022 - 01:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl, Mill Eitim Bakanlnn talebi üzerine ortaokul ve liselerde 3-21 Ocak arasnda yaplacak seçmeli ders tercihleri için müftülüklere talimat gönderdi. mamlarn, seçmeli din derslerinin tercih edilmesi için, cuma namazlarnda ve sohbetlerde Yavrularmzn, bu dersleri tercih etmeleri için gerekli hassasiyeti gösterelim. Rabbimizin emaneti olan cierparelerimizin, Allahn rzas dorultusunda yaayan nesiller olarak yetimelerinin bizim sorumluluumuzda olduunu unutmayalm yönünde vaaz vermeleri istendi.

SOHBETLER VASITASIYLA TEVK EDLSN

Mill Eitim Bakanl Din Öretimi Genel Müdürlüü, 6 Ocak 2021 tarihinde, Diyanet leri Bakanlna yaz gönderdi. Yazda, ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulan Kuran Kerim, Peygamberimizin Hayat ve Temel Dini Bilgiler ders tercihlerinin 3-21 Ocak 2022 tarihleri arasnda yaplaca bildirildi.

Mill Eitim Bakanl, Diyanet leri Bakanlndan konunun vatandalara duyurulmasn talep etti. Mill Eitim Bakanlnn talebi üzerine Diyanet leri Bakanl ayn gün 81 il müftülüüne yaz yazd. Diyanet leri Bakanl Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak imzal yazda, Milli Eitim Bakanlnn talebi hatrlatld ve u talimat verildi:

Mezkr derslerin tercih edilmesine katk salamak amacyla Ekte yer alan bilgi notu çerçevesinde Cuma vaazlar ve sair zamanlarda gerçekletirilecek vaazlar/sohbetler vastasyla vatandalarmzn tevik edilmesi hususunda bilgilerini ve gereini rica ederim.

VAAZ ÖRNE DE GÖNDERLD

Yaznn ekinde yer alan bilgi notunda ise imamlarn vaaz ve sohbetlerde yapacaklar bilgilendirmenin bir örneine yer verildi. Bilgi notunda u ifadeler yer ald:

Yavrularmz Kuran ve sünnetten beslenen iman uuruyla, ibadet sevgisiyle ve ahlak bilinciyle yetitirmek hepimizin vazifesidir. Onlarn iyi birer insan, örnek birer mümin olmas hepimizin gayesidir. Bu gayeye hizmet edecek önemli bir hususu siz deerli cemaatime hatrlatmak istiyorum: Bildiiniz üzere Kuran Kerim, Peygamberimizin Hayat ve Temel Dini Bilgiler dersleri okullarmzda seçmeli olarak okutulmaktadr. Seçmeli derslerin belirlenmesi ilemleri 03-21 Ocak 2022 tarihleri arasnda yaplacaktr.

Yavrularmzn, bu dersleri tercih etmeleri için gerekli hassasiyeti gösterelim. Rabbimizin emaneti olan cierparelerimizin, Allahn rzas dorultusunda yaayan nesiller olarak yetimelerinin bizim sorumluluumuzda olduunu unutmayalm. Yüce Rabbimiz, çocuklarmz anne babasna kar hayrl dinine, milletine ve insanla faydal nesiller eylesin.

Ana Sayfaya Git