Vali badem hasadına katıldı

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Kahta ilçesi Tuğlu köyünde yapılan badem hasadına katıldı.

Haberler 07.09.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

72 bin dekara ulaan ekili alan ile Türkiyede ilk sralarda yer alarak badem üretimini ger geçen gün artran Adyamanda badem hasad balad. Badem kentin tarm bata olmak üzere sosyo-ekonomik yapsna ciddi katklar salyor. Badem hasad nedeniyle Kahta ilçesine bal Tulu köyünde tören düzenlendi. Programa Adyaman Valisi Mahmut çuhadar, Kahta Kaymakam Sadettin Doan, l Tarm ve Orman Müdürü Nurettin Kyas, l Özel dare Genel Sekreteri Sami Ik, Aknclar Belediye Bakan smet çetinkaya, Badem Üreticileri Birlii Bakan Sena Yldrm ve çiftçiler katld.

Son on yldr dikimine balanarak hzla yaygnlaan badem üretimi, Adyamandaki geleneksel tarm algsn deitirmenin yan sra kent ekonomisine de ciddi katklar salyor. Pazar sorunu olmayan bademler bahçelerden toplanarak kabuklarndan ayrlp günete kurutuluyor. çiftçiler tarafndan badem aaçlarnn altna serilen brandalarn üstüne silkeleme makinesiyle bademler dökülüyor.

Kahta ilçesine bal Tulu Köyündeki badem hasadna katlan Vali Mahmut çuhadar ve beraberindeki heyet, örnek bir bahçeye giderek, çiftçilerle birlikte badem hasadna katld.

Badem hasad ile ilgili açklamalardan bulunan Vali Mahmut çuhadar, Bugün Kahta ilçemize bal Tulu köyünde Adyamann en önemli tarmsal ürünlerinden biri olan badem hasadn balatm bulunuyoruz. Adyaman il genelinde toplam 72 bin dekar arazide badem ekili bunu en ksa zamanda 100 bin dekara çkarmay hedefliyoruz. Bu sene badem hasadnn balamasyla birlikte 13 Bin 500 ton rekolte bekliyoruz. Bu ileriki yllarda çok daha artacak ve badem üretiminde Türkiyede en önemli üreticilerden biri olacaz. Buna ilikin sanayi tesislerinin de kurulmas için birçok çalma yürütüyoruz. nallah badem konusunda çiftçilerimizi destekleyeceimiz projelerimizde devam edecektir dedi.

Ana Sayfaya Git