Vali Erin: Bu gelen misafirleri nerede yatıracağız

ŞANLIURFA'da düzenlenen UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'nda toplantısında konuşan Vali Abdullah Erin, kentin turizm potansiyeliyle ilgili değerlendirme yaparken, "Bu yılki hedefimiz gecelemede 2 milyona doğru bir rakama ulaşmaktır. Ancak işin açıkçası kara kara da düşünüyoruz.

Haberler 27.04.2019 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birlemi Milletler Eitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu üyeleri, Ankaradaki ilk toplantnn ardndan anlurfada bir araya geldi. Bugün anlurfa Arkeoloji Müzesi Toplant Salonunda anlurfa ve Göbeklitepe bilgilendirme konferans düzenlendi. Konferansa anlurfa Valisi Abdullah Erin ile Türkiye UNESCO Temsilcisi Prof. Dr. Ouz Öcal ve sivil toplum kurulularnn temsilcileri katld.

Konferansn açl konumasn yapan Vali Erin, anlurfann geliimi için birçok çalma gerçekletirdiklerini ve baarl olacaklarn belirterek, Harran bata olmak üzere dier yerlerimizin Dünya Kültür Miras Listesine dahil olmas için çalmalarmz devam edecek. Kentteki ziyaretçi saysndaki art ve ilgiden kaynakl doacak hareketliliin çok iyi bir ekilde yönetilmesi gerektiini biliyoruz. Sadece listeye dahil olmakla bir ey olmaz. Belki 1-2 yl iyi bir ziyaretçi aknyla karlarsnz ama iyi yönetemezseniz durum tersine de dönebilir. Bunun hesabn yapmak lazm. Son 2 yldr bu çalmalarmz gerçekletiriyoruz. Bunun sonucunda çok ükür Turizm Anonim Tantm irketimiz oldu. irketin kurulu amac, sahip olduumuz bütün birikimi markalatrma, pazarlama ve tantmada kullanmak. Kapasitemizin gelitirilmesinde bir dirençle kar karyayz. Biz çalmalarmzn baarl olacandan son derece ümitliyiz dedi.

Ana Sayfaya Git