Görüş Bildir

Vali Erin: Bu gelen misafirleri nerede yatıracağız

ŞANLIURFA'da düzenlenen UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'nda toplantısında konuşan Vali Abdullah Erin, kentin turizm potansiyeliyle ilgili değerlendirme yaparken, "Bu yılki hedefimiz gecelemede 2 milyona doğru bir rakama ulaşmaktır. Ancak işin açıkçası kara kara da düşünüyoruz.

Vali Erin: Bu gelen misafirleri nerede yatıracağız

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu üyeleri, Ankara'daki ilk toplantının ardından Şanlıurfa'da bir araya geldi. Bugün Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Toplantı Salonu'nda 'Şanlıurfa ve Göbeklitepe' bilgilendirme konferansı düzenlendi. Konferansa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile Türkiye UNESCO Temsilcisi Prof. Dr. Oğuz Öcal ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Vali Erin, Şanlıurfa'nın gelişimi için birçok çalışma gerçekleştirdiklerini ve başarılı olacaklarını belirterek, "Harran başta olmak üzere diğer yerlerimizin Dünya Kültür Miras Listesi'ne dahil olması için çalışmalarımız devam edecek. Kentteki ziyaretçi sayısındaki artış ve ilgiden kaynaklı doğacak hareketliliğin çok iyi bir şekilde yönetilmesi gerektiğini biliyoruz. Sadece listeye dahil olmakla bir şey olmaz. Belki 1-2 yıl iyi bir ziyaretçi akınıyla karşılaşırsınız ama iyi yönetemezseniz durum tersine de dönebilir. Bunun hesabını yapmak lazım. Son 2 yıldır bu çalışmalarımız gerçekleştiriyoruz. Bunun sonucunda çok şükür Turizm Anonim Tanıtım Şirketimiz oldu. Şirketin kuruluş amacı, sahip olduğumuz bütün birikimi markalaştırma, pazarlama ve tanıtmada kullanmak. Kapasitemizin geliştirilmesinde bir dirençle karşı karşıyayız. Biz çalışmalarımızın başarılı olacağından son derece ümitliyiz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi