Valilik'ten Küçükçekmece açıklaması: Yanlış anlaşma kaynaklı

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece'nin İkitelli mahallesinde 'bir esnafın küçük kızına bir kişinin tacizde bulunduğu' iddiası üzerine Suriyelilere linç girişimine dönüşen olaylar hakkında açıklama yaptı. Valilik açıklamasında olayın yanlış anlaşamadan kaynaklandığı vurgulandı.

Haberler 01.07.2019 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Valilii, Küçükçekmecenin kitelli semtinde bir kz çocua sözlü cinsel saldr iddiasnn yaylmas ve sonrasnda Suriyeli göçmenleri hedef alan saldrlar düzenlenmesi ile ilgili açklama yapt. Valilik açklamasnda, olayn maduru olduu iddia edilen çocuk ve ailesinin, konunun yanl anlamadan kaynakland bilgisini verdii belirtildi.

Açklamada, suçu iledii iddia edilen Suriyeli çocuk ile tacize urad öne sürülen çocuun dün akam 21.15te çocuk Polisi ubesinde ifadelerinin alnd belirtilerek, Olayn görgü tan, madur olduu iddia edilen çocuk ve çocuun anne-babasnn ifadelerinde, konunun yanl anlamadan kaynakland ve herhangi bir kiiden ikayetçi olmadklarn beyan ettikleri anlalm olup, adli ve idari tahkikat sürdürülmektedir denildi.

PROVOKATF PAYLAIM YAPANLAR TESPT EDLECEK

Valilik, iddialarn yaylmas sonras Suriyelilere kar linç giriimine dönüen eylemler hakknda da u ifadeleri kulland: üphelinin alnmas ve sonrasnda, çevrede toplanan vatandalarmzca yaplan gösterilerde baz i yeri ve araçlar zarar görmü, kalabaln dalmas ve taknlklarn önlenebilmesi için zorunlu olarak polis ekiplerimizce müdahalede bulunulmutur. Durumu olduundan çok farkl gösteren, ahsi kimliini gizleyerek sosyal medya yoluyla provokatif paylamlarda bulunanlar mutlaka tespit edilecek ve haklarnda yasal ilemler yaplacaktr.

Ana Sayfaya Git