Valilik'ten Küçükçekmece açıklaması: Yanlış anlaşma kaynaklı

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece'nin İkitelli mahallesinde 'bir esnafın küçük kızına bir kişinin tacizde bulunduğu' iddiası üzerine Suriyelilere linç girişimine dönüşen olaylar hakkında açıklama yaptı. Valilik açıklamasında olayın yanlış anlaşamadan kaynaklandığı vurgulandı.

Valilik'ten Küçükçekmece açıklaması: Yanlış anlaşma kaynaklı

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece’nin İkitelli semtinde bir kız çocuğa sözlü cinsel saldırı iddiasının yayılması ve sonrasında Suriyeli göçmenleri hedef alan saldırılar düzenlenmesi ile ilgili açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, ‘olayın mağduru olduğu iddia edilen çocuk ve ailesinin, konunun yanlış anlaşmadan kaynaklandığı’ bilgisini verdiği belirtildi.

Açıklamada, suçu işlediği iddia edilen Suriyeli çocuk ile tacize uğradığı öne sürülen çocuğun dün akşam 21.15’te Çocuk Polisi Şubesi’nde ifadelerinin alındığı belirtilerek, “Olayın görgü tanığı, mağdur olduğu iddia edilen çocuk ve çocuğun anne-babasının ifadelerinde, ‘konunun yanlış anlamadan kaynaklandığı ve herhangi bir kişiden şikayetçi olmadıklarını’ beyan ettikleri anlaşılmış olup, adli ve idari tahkikatı sürdürülmektedir” denildi.

‘PROVOKATİF PAYLAŞIM YAPANLAR TESPİT EDİLECEK’

Valilik, iddiaların yayılması sonrası Suriyelilere karşı linç girişimine dönüşen eylemler hakkında da şu ifadeleri kullandı: “Şüphelinin alınması ve sonrasında, çevrede toplanan vatandaşlarımızca yapılan gösterilerde bazı iş yeri ve araçlar zarar görmüş, kalabalığın dağılması ve taşkınlıkların önlenebilmesi için zorunlu olarak polis ekiplerimizce müdahalede bulunulmuştur. Durumu olduğundan çok farklı gösteren, şahsi kimliğini gizleyerek sosyal medya yoluyla provokatif paylaşımlarda bulunanlar mutlaka tespit edilecek ve haklarında yasal işlemler yapılacaktır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz