Van’da üretilen meyve suyu yurt dışına ihraç ediliyor

Van İş Geliştirme Merkezinde (İŞGEM) Metin Yıldırım isimli girişimci tarafından üretilen meyve suları yurt dışına ihraç ediliyor.

Haberler 15.08.2018 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelitirme Merkezinde (GEM) Metin Yldrm isimli giriimci tarafndan üretilen meyve ve gazl içecekler, yurt içi ve yurt dna ihraç ediliyor. Konuyla ilgili açklamada bulunan Capri Mis iletme sahibi Metin Yldrm, Vanda önceleri toptanclk yaptn daha sonra üretime geçtiini ifade ederek, Önce küçük çapta bir deneme üretimi yaptk. Sonra baktk ki piyasa artlar bize uyuyor, piyasa bizi talep ediyor neden olmasn dedik ve daha büyük bir sektöre girdik dedi.

lk olarak sadece meyveli üretim yaptklarn daha sonra gazl üretime de geçtiklerini dile getiren Yldrm, 5i meyveli 3ü gazl olmak üzere 8 çeit üretim yapyoruz. Dou ve Güneydou bölgesi ile yurt dndan Irak ve Nahçvanla çalyoruz. Tesisimiz saatte 12 bin kapasiteye sahip. Yani saatte 500 koli üretim yapabiliyoruz. Bu da piyasaya yeterli geliyor ifadelerini kulland.

Beklentilerinin üzerinde bir üretim gerçekletirdiklerinin altn çizen Yldrm, Buraya geldik ama bu kadar hzl gideceini beklemiyorduk. imdi yerin bize dar geldiini, yetersiz geldiini görüyoruz. Bunun için çalmalar yapyoruz. Daha geni, daha ferah bir ortama geçmek için hazrlk yapyoruz. Biz beklentilerimizin çok çok ilerisine gittik. Vizyonumuz ve misyonumuz üzerinden yolumuza devam ediyoruz. Yalnz biraz daha önümüzün açlmas ve biraz daha kolaylklar salanmas bizim için daha iyi olacaktr. Bu bütün üreticiler, bütün giriimciler için geçerlidir. Ne kadar kolaylk salanrsa, biz ok adar hizmeti daha rahat verebiliriz. Ama prosedürler bize zaman kaybettiriyor. Fabrikada 14 kii sürekli çalyor. Bazen üretimimizi çift vardiya yapmak zorunda kalyoruz. O zaman saymz ikiye katlyoruz. Elimizden geldiince müterilerimize geni bir datm a salamaya çalyoruz. Lojistii en hzl ekilde ulatrmaya çalyoruz. K mevsiminde biraz olsun üretimde yavala oluyor. Yaz sezonunda ihracatta ve satta herhangi bir skntmz olmuyor. Bizim sadece k mevsiminde potansiyelimiz yavalyor. Ancak ürünlerimize meyveli ve kantinlerde sata uygun içecekler olduu için bu aç da okul sezonunda kapatyoruz ve sorun yaamyoruz ifadelerine yer verdi.

Öte yandan iletmeyi ziyaret eden GEM Müdürü Mahmut Gedik, kendilerine bol kazançlar diledi.

Ana Sayfaya Git