Ve Ev'leniyoruz!

Vali Vekili Helvacı, "Bu tür fuarlar hem yerel hem ulusal hem de uluslararası mevcut potansiyelin geliştirilmesinde ve tanıtılmasında çok büyük rol oynar"

Haberler 13.10.2017 - 08:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜYAP tarafndan organize edilen evlilik hazrlnda olan çiftlere kolaylk salamak için düzenlenen Evleniyoruz fuar çokulu bir etkinlikle açld. Diyarbakr Vali Vekili Ahmet Naci Helvac, Bu tür fuarlar hem yerel hem ulusal hem de uluslararas mevcut potansiyelin gelitirilmesinde ve tantlmasnda çok büyük rol oynar dedi. Helvac, kente ksa süre önce geldiini anlatrken, Buraya geldiimde örendim.; nsanlar Diyarbakra gelirken alar ve giderken alar demilerdi. Kesinlikle kendi adma söylüyorum Diyarbakra gelirken alamadm diyerek duygularn paylat.

FUAR çOKULU AçILDI

Diyarbakr Valilii, Büyükehir Belediyesi, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas, Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii, Diyarbakr Ticaret Borsas, Karacada Kalknma Ajans ve KOSGEBin desteiyle 12-15 Ekim tarihleri arasnda TÜYAP Diyarbakr Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek olan fuarn açl youn katlmla açld. Fuar açlna Vali Vekili Dr. Ahmet Naci Helvac, STK temsilcileri ile çok sayda kii katld.

BR çOK STAND BULUNUYOR

Özellikle evlilik hazrlklar yapan çiftler için düzenlenen Evleniyoruz Fuarnda konut projeleri, mobilya, aksesuar, dekorasyon, züccaciye, gelinlik, damatlk, abiye kyafet, düün organizasyonu, beyaz eya, ev elektronik eyalarn satan bir çok firma stand açt. Açl konumasn yapan Anadolu Fuarlar Genel Müdürü Cihat Alagöz, Diyarbakrda ilk kez düzenlenen Evleniyoruz Fuarna 80nin üzerinde firmann katldn belirterek, fuarn kentte ekonomik ve sosyal bir canllk getiriceini söyledi.

BURAYA GELRKEN ALAMADIM

Diyarbakr Vali Vekili Ahmet Naci Helvac Bu ehre yeni gelen bir insan olarak, bir bürokrat olarak deneyimimden bahsetmek istiyorum. nsanlar Diyarbakra gelirken alar, bir de giderken alarm. Kesinlikle Diyarbakra gelirken alamadm. 5 çocuum var ve çocuklarm üniversite okuyor. çocuklar ellerini yumruk yaparak Allah, Diyarbakra gidiyoruz diyerek Diyarbakra geldik. dedi.

DYARBAKIR LK BETEDR

Helvac, kentte uzun süre fuar yaplamadn ifade ederek, ehrimiz bu süreci hzl bir ekilde amaya niyetlidir. Fuarda yer alan firmalarn uluslararas fuarlarda yer almas için çalma yaplmaldr. Bu tür fuarlar hem yerel hem ulusal hem de uluslararas mevcut potansiyelin gelitirilmesinde ve tantlmasnda çok büyük rol oynar. dedi.

Türkiyede önem srasna göre Diyarbakrn ilk bete olduunu söyleyen Vali Vekili Helvac, Ancak herkesin bildii gibi Diyarbakr sahip olduu pozitif potansiyelinin ötesinde maalesef negatif unsurlaryla tannma durumunda kalm bir kenttir. Bu kentin bu durumunu, bu algsn bir mahfuz tarih olmaktan çkarlmann en önemli yolu 3 eydir. Birincisi sahip olduu birikimdir ki Diyarbakr, Kadim Kent olarak tannr. kincisi sosyal ve kültürel hareketliliktir ki bu konuda da Diyarbakrn bir sknts yok. Üçüncüsü de bir ehrin sahip olduu ekonomik potansiyeldir ki bu da var. Bu üç unsuru doru parametreler üzerinde harekete geçirip ilediinizde ehir kendisine ait baka oyunlar da bozacak hale gelecektir. eklinde konutu.

HRACATTA OLMASI GEREKEN YER

Helvac son olarak, Diyarbakr anladmz kadar ticarette ihracat rakamlar itibariyle olmas gereken yerde deil. Bu tür fuarlar hem yerel, hem ulusal hem de uluslar aras fuarlar mevcut potansiyelin gelitirilmesinde ve tantlmasnda büyük rol almtr. Buradaki konsept biraz ihtisaslaan fuarlarn olduu bir dönemde biraz daha geneldi. Dolaysyla bundan daha daraltlm, ihtisaslam fuarlarn yaygnlatrlmas gerekir. Skntlar yaanm ve bir süre fuarlar açlamam. Ancak bu süreci hzlandrarak bu firmalarmzn ulusal ve uluslar aras fuarlara da katlmasn salayc bir süreç ve uyarlama yapmak gerektii çok açktr. ifadelerini kulland.

FUAR DYARBAKIR çN ÖNEML

Diyarbakr Esnaf ve Sanatkrlar Odas Yönetim Kurulu Bakan Alican Ebedinolu da Fuarmzn Adana ve Samsundan sonra ilimizde ilk olmas bizim için son derece önemlidir. Ticaretin gelimesinde büyük rol oynayan fuar organizasyonlar ekonomik ve sosyal anlamda büyük faydalar salamaktadr. Özellikle bugünkü fuar gibi geni kitlelere sahip ilin ekonomisi için son derece önem arz etmektedir. ifadelerini kulland.

YEREM EKONOMY GÜçLENDRR

Ebedinolu, Fuar rekabet ortamnda baarl firmalarn yeteneklerini gösterebilecek önemli bir pazarlama arac olmasnn yannda katlmclarn ve ziyaretçilerin birbirlerini tanmalar da anlamnda da önemli bir organizasyondur. Fuarlar ayn zamanda yerel ekonomiyi canlandrma noktasnda da önemli bir yere sahiptir. diye konutu.

FRMALARI KTLEYE ULATIRACAT

Ebedinolu, Evlilik hazrl yapan çiftler, gelinlik ve davetiyeler, tak ve düün salonu, pasta ve organizasyon ileri gibi tüm ihtiyaçlar tek çat altnda ve ekonomik bir ekilde temin edebileceklerdir. Yine mobilya, zücaciye, ev eyalar, fotoraflar, hal ve dekorasyon, ayakkab, hazr giyim, kuaför ve giyim salonlar gibi sektörlerde faaliyet gösteren sektörlerde firmalarmz bu tür organizasyonlar sayesinde hedef kitleye kolaylkla ulaabileceklerdir. eklinde sralad.

KALICI HUZUR SALANIRSA

Ebedinolu, Ülkemizdeki fuarlarn büyük bir ksm stanbul, Ankara, zmir, Antalya gibi illerimizde düzenlenmektedir. Bölgemizde de kalc bir huzur ortam salanmas halinde kentimizin gerek Ortadouya açlan kaps gerekse inanç ve kültürel turizmi ile turistik faaliyetlerin yaplabilirlii nedeniyle kentimizde de fuar organizasyonlar için daha cazip bir hale getirdii bir gerçektir. dedi.

OLAYYI K YILDAN SONRA DYARBAKIR

Diyarbakr Ticaret Borsas Yönetim Kurulu Bakan Engin Yeil ise Öncelikle ilimiz ve bölgemizde yaanan olaylar nedeniyle 2 yl boyunca kentimizde fuarlarn yaplamamasnn ardndan kentimizde fuarlarn yeniden yaplmas için harekete geçen Diyarbakr Ticaret Sanayi Odas Karacada Kalknma Ajans ve Borsamza verdii destekten dolay TÜYAP Genel Müdürü Alagöze teekkür ediyorum. fadelerini kulland.

Yeil son olarak, 2 yl aradan sonra ilimizde tarm ve hayvanclk fuarnn ardndan baka bir fuarn düzenlenmesi bizleri mutlu etti. Fuarlarla birlikte kentte kültürel, sanatsal ve çeitli eitim programlarnn düzenlenmesi bölgenin sosyal hayatna hareketlilik ve canllk getirecektir. Bundan sonraki süreçte çeitli fuarlar düzenlenecek ve bunlar kentimizde moral ve motivasyon salayacaktr. eklinde konutu.

HER AYA BR FUAR SIDIRABLMEK

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Yönetim Kurulu Bakan Ahmet Sayar ise Evlilik fuar Diyarbakrda ilk defa düzenleniyor. Amaç, özellikle üreticilerimizin ve satclarmzn kendi yeni ürünlerini tantma ile yeni ticari ibirliklerini salamadr. Ayn zamanda Diyarbakr Türkiyenin en genç illerinden biridir. Ortalama yamz 22lerdedir. Evlilik hazrl yapanlarn ve evini yenilemek isteyenlerin ev ihtiyaçlarn bir bütün olarak görme imkan olan bir fuardr. Fuarlar kentin ekonomisi ve kültürünün yannda imaj açsndan da çok önem arz ediyor. Bu anlamda TÜYAP, önümüzdeki yl için 7 fuar organizasyonunun yaplmas konusunda bir planlama yaplm durumda. Bizim orta vadede kent olarak amacmz her aya bir fuar sdrmaktr. çalmalarmz ve alt yapmz bu yönde de devam edecek. diye konutu.

FUARDA NKAH KIYLDI

Konumalarn ardndan açl gerçekletirilen fuarda Belediye Nikah Dairesi Müdürlüünce bir çiftin nikah kyld. Daha sonra Helvac, TÜYAP Anadolu Fuarlar A Genel Müdürü Cihat Alagöz, Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral, Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii Bakan Alican Ebedinolu ve Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Bakan Ahmet Sayar standlar gezdi.

Fuarda, konut projeleri, mobilya, aksesuar, dekorasyon ürünleri, züccaciye ürünleri, gelinlik, damatlk, abiye, çeyiz, hal, düün organizasyonu, beyaz eya ve yöresel lezzetler sergileniyor. Fuar, 15 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Ana Sayfaya Git