Vergisiz sektör kaçak Tütün!

Diyarbakır, açıkta tütün satışının merkezlerinden biri haline geldi. Açıkta tütün satışı; beyaz eşya mağazası, manavlar ve hatta sokak arasındaki marketlerde bile el altından satılır oldu.

Haberler 05.11.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sigara vergisine gelen zamlarn ardndan piyasadaki sigara fiyatlarnn tavan yapmas, tiryakiler kadar kaçakçlar da harekete geçirdi. Hemen her ilde birçok noktada açk tütünler yasal bandrolü olmakszn sata sunuluyor. Pei sra gelen cezai yaptrmlara ramen kaçakçlar bata Diyarbakr olmak üzere Türkiyenin dört bir yannda faaliyet göstermeye balad.

Kaçak tütün tüketimi

Diyarbakrda bata Balar, Yeniehir ve Kayapnar olmak üzere birçok dükknda kaçak tütün yaygn hale geldi. Tütüncü denilen sat noktas says 600ü geçti. Ev eyalar, elektronik ve manavlarda el altndan tütün satlyor. Ruhsatsz ve kontrolsüz satlarn yapld bu dükkanlar, ruhsatl dürüst esnaf zor durumda brakyor. nsan sal üzerinde olumsuz etkileri olan açk tütünün içerii de oldukça korkutucu, çünkü yasal sigaralarn aksine hiçbir kontrole tabi deil.

Hapis cezas ertelendi

Kaçak sigara ticaretine devlet tarafndan hapis cezas uygulanmaya balaynca, kaçakçlar açk tütün pazarna yönlendi. çünkü yasa d açk tütün için hapis cezas uygulamas 2020nin Temmuz aynda balayacak. Cezann uygulanmaya balayncaya kadar arada geçecek 9 ay kullanmak isteyen kaçakçlar, halk saln hiçe sayarak her frsat deerlendirmeye balad.

Ana Sayfaya Git