(Video) Kanatları kesilmiş kara leylek doğaya salındı

Diyarbakır kırsalında bulunan, göç yolunda kanat tüyleri kesildiği için uçma yetisini kaybeden "kara leylek", tedavi ve rehabilitasyonun ardından 8 ay sonra doğayla buluştu.

Haberler 04.05.2022 - 18:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kafkaslar, Karpatlar ve spanyada popülasyonu daha fazla olan kara leylekler, Türkiyede nadir de olsa insanlardan izole yerlerde yuva kuruyor.

Yaklak 8 ay önce Dicle Vadisinde vatandalar tarafndan, kanat tüyleri kesilmi halde bulunan kara leylein Doa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakr ube Müdürlüünce götürüldüü Dicle Yaban Hayvan Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavisi ve rehabilitasyonu tamamland.


Uçamad için göç mevsiminde Diyarbakrda misafir edilen kara leylek yaam alanna uygun olan çermik ilçesindeki eyhandede elalesi bölgesinde ekiplerce 3 ahin ile doaya salnd.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Veteriner Fakültesi Laboratuvar Hayvanlar Ana Bilim Dal Bakan ve merkezin müdür yardmcs Doç. Dr. Alaettin Kaya, uzman veteriner hekimlerce uygulanan tedavi ve rehabilitasyonun ardndan kara leylein doayla bulumasndan mutluluk duyduklarn belirtti.

Doa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ahmet çörtük, asli görevlerinden birinin de yaban hayatnn korunmas, gelitirilmesi ve gelecek nesillere aktarlmas olduunu belirtti.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git