(Video) Kanatları kesilmiş kara leylek doğaya salındı

Diyarbakır kırsalında bulunan, göç yolunda kanat tüyleri kesildiği için uçma yetisini kaybeden "kara leylek", tedavi ve rehabilitasyonun ardından 8 ay sonra doğayla buluştu.

(Video) Kanatları kesilmiş kara leylek doğaya salındı

Kafkaslar, Karpatlar ve İspanya'da popülasyonu daha fazla olan kara leylekler, Türkiye'de nadir de olsa insanlardan izole yerlerde yuva kuruyor.

Yaklaşık 8 ay önce Dicle Vadisi'nde vatandaşlar tarafından, kanat tüyleri kesilmiş halde bulunan kara leyleğin Doğa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakır Şube Müdürlüğünce götürüldüğü Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavisi ve rehabilitasyonu tamamlandı.


Uçamadığı için göç mevsiminde Diyarbakır'da misafir edilen kara leylek yaşam alanına uygun olan Çermik ilçesindeki Şeyhandede Şelalesi bölgesinde ekiplerce 3 şahin ile doğaya salındı.
 

Dicle Üniversitesi (DÜ) Veteriner Fakültesi Laboratuvar Hayvanları Ana Bilim Dalı Başkanı ve merkezin müdür yardımcısı Doç. Dr. Alaettin Kaya, uzman veteriner hekimlerce uygulanan tedavi ve rehabilitasyonun ardından kara leyleğin doğayla buluşmasından mutluluk duyduklarını belirtti.
 

Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ahmet Çörtük, asli görevlerinden birinin de yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması olduğunu belirtti.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler