Yıkık evde yaşayan kadının çilesi sona eriyor

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde yıkık evde tek başına yaşayan Sultan İla için kaymakamlık ve belediye yeni ev yapıyor.

Haberler 03.09.2019 - 12:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazn Karakoçan ilçesinde evi yklan Sultan laya (51) yeni ev yaplyor.

Younaaç köyünde oturan ve yaklak 3 yl önce ei Cengiz lann vefat etmesiyle tek kalan Sultan lann yaad ev bir süre önce ykld. çocuu, yakn ve geliri olmad için ykk evde zor günler geçiren laya, Karakoçan Kaymakaml ve Karakoçan Belediyesi sahip çkt.

Elaz Karakoçan Belediye Bakan Ayhan Akbaba ilçeden 20 kilometre uzaklktaki köye giderek, lay evinde ziyaret etti.

Yaklak 2 hafta önce Sultan lann zor artlarda yaadn örendiini ifade eden Akbaba, Evi olmadndan dolay zor durumda olduunu gördüm. Kaymakamlk ve belediye ortaklaa olarak 60 metrekarelik yeni ev yapmay kararlatrdk. Karakoçan lçe Jandarma Komutanlndaki görevliler ile baz hayrseverler de ev yapm için destek de bulundu. dedi.

Köy muhtar Mesut Aytaç ise kaymakamlk ve belediyenin ortak çalmasyla lann yeni eve kavuacan iaret ederek, yapm süren evin ksa zamanda tamamlanacan söyledi.

- çok mutluyum

lkbahar da ar ya dolaysyla evin iki duvarnn ykldn belirten Sulan la ise Allah devleten raz olsun, bana elini uzatt. Kimsem olmad için tutunacak dalm yoktu. Bugünü de gördüüm için çok mutluyum. Allah devletimize zeval vermesin, yeni eve yerleeceim için çok mutluyum. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git