Yıpranan Kur'an-ı Kerimleri onarıyor

Kendini hayır işlerine adayan işçi emeklisi Cevher Karakeçili, camilerde bulunan ve vatandaşların getirdiği yıpranmış Kur'an-ı Kerimlerin onarımını yapıyor. Karakeçili "Vaktimin çoğunu evde bu işle uğraşarak geçiriyorum, insanların hayır duası bana yetiyor"

Haberler 30.06.2017 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfada 76 yandaki içi emeklisi Cevher Karakeçili, vaktinin büyük bölümünü ypranm Kuran- Kerimlerin onarmna harcyor.

Merkez Haliliye ilçesi Devteti Mahallesinde yllarca inaatlarda çalan Karakeçili, yaklak 15 yl önce emekli oldu. Emekliliinin ardndan kendini hayr ilerine adayan Karakeçili, ypranm Kuran- Kerimleri onarmaya balad.

Camilerde bulunan ve vatandalarn getirdii kutsal kitabn ciltlerini yenileyip onarmn yapan Karakeçili, 2 ylda yaklak bin Kuran- Kerimi onard.

ONARIMLARINI YAPIYOR

Karakeçili, hayr ilerinin kendisini mutlu ettiini, ömrünün geri kalann bu ekilde geçirmeyi istediini söyledi.

Emekliliinin ardndan camileri dolarken Kuran- Kerim onarm yapmaya karar verdiini anlatan Karakeçili, Bir süre sonra bu ilerle uratm duyan mahalleli, evlerindeki ve camilerdeki kitaplar toplayp bana getirmeye balad. Ben de onlar onarp geri verdim. Vaktimin çounu evde bu ile uraarak geçiriyorum, insanlarn hayr duas bana yetiyor. diye konutu.

Karakeçili, onarm masraflarn emekli maandan karladn kaydetti.

Vatandalardan Aye Demir de Karakeçilinin çok önemli bir i yaptn belirterek, Evdeki Kuran- Kerimi getirdim. Ksa sürede onard. Allah kendisinden raz olsun. dedi.

Ana Sayfaya Git