Yağmura rağmen evlat nöbetinde!

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 55 ailenin, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki oturma eylemi 46'inci günde de devam etti.

Haberler 18.10.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr anneleri, balayan saanaa ramen oturma eyleminden vazgeçmedi. Yamur altnda oturma eyleminde yer alan anne Ayegül Biçer, oturma eylemine devam etme noktasnda kararl olduklarn söyledi.

Kararllkla baladklar eylemlerini sürdürdüklerini belirten Biçer, Yamur yayormu hiç umurumuzda deil. Evlatlarmzn nasl olduunu bilmiyoruz. Canmz onlara feda etmeye hazrz. Evlatlarmz gelmeden yaz k hiç farketmez. Buradaki eylemimiz sonuna kadar devam edecek. dedi.

Ardan 5 yl önce daa kaçrlan kz Hayal için kucanda 1,5 yandaki çocuuyla eyleme devam eden anne Süheyla Demir de yamura ramen eylemlerini sürdürdüklerini belirtti.

EVLADIMI GER GETRSNLER

Yaz k demeden eylemlerini sürdüreceklerini anlatan Demir, Bizi kimse yldramaz. nallah çocuklarmz almadan buradan gitmeyeceiz. Yamur, kar, k demeden çocuklarmz bekliyoruz. çocuklarmz bizi duyuyorsa, biz sizin için ölümü göze aldk. Siz de bizi düünün ve askere teslim olun bize geri dönün. Birlikte eve dönelim çocuklar. Bizim çocuklarmz 5 yldr yamurun altnda. Kim bilir neredeler, talarn üzerinde oturup yatyorlar. dedi.

Kaçrlan kz eyma Ceylan için oturma eylemini sürdüren anne Türkan Mutlu da kzn almadan eylemini sonlandrmayacan kaydetti.

7 sene boyunca kz için mücadele ettiini ve yaz k çok zorluk çektiini belirten Mutlu, u anda üümüyorum, Ceylann acsndan dolay üümüyorum. diye konutu.

BU VATAN BZM KMSE BÖLEMEZ

5 yl önce stanbulda çalrken ve askere gitmek üzereyken terör örgütü PKK tarafndan kaçrlp Suriyeye götürüldüünü iddia ettii olu Ömer (24) için 17 Eylülde oturma eylemine balayan Arl Salih Gökçe, 45 gündür beklediklerini belirterek olunu almadan gitmeyeceini söyledi. Bar Pnar Harekatn desteklediini ifade eden Gökçe, Türk Silahl Kuvvetleriyle gurur duyduunu, vatan kimsenin bölemeyeceini belirterek, unlar söyledi:

Olum Ömer askere gidecekti, Kobaniye götürdüler bir daha geri gelmedi, bu 45inci günümüz burada bekliyoruz, nöbete devam. Türk Silahl Kuvvetlerimiz, Mehmetçiklerimiz orada operasyon yapyor. Bu operasyonu tam olarak destekliyorum. Benim olumu kandrp götürdüler, ben ükrediyorum ki olum Türk Silahl Kuvvetlerine kar çkmad. Türk Silahl Kuvvetleriyle gurur duyuyorum. Bu vatan bizim, kimse bölemez. Buradan da çocuuma çarda bulunmak istiyorum; Ömerim knal kuzum baban kurban olsun sana, bir aydr burada bekliyorum bak, frsatn bulduunda gel, devletin efkatli kollarna gel, askerliini yap. PKK demek PYD demek, PYD demek Pejak demek, Pejak demek HDP demek. Ben olumu istiyorum, Diyarbakrdan gitmeyeceim.

Ana Sayfaya Git