YADES'e Diyarbakır dahil edildi!

"YADES kapsamında bugüne kadar 62 bin 400 yaşlımıza sosyal hizmet desteği verdik"

Haberler 03.03.2020 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Yal Destek Programnn (YADES) Erzurum ve Diyarbakrn da dahil edilmesiyle 13 ilde uygulanmaya baladn bildirdi.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada görülerine yer verilen Selçuk, YADESin daha önce Antalya, Gaziantep, Kahramanmara, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Ordu, Sakarya, Samsun, anlurfa ve Trabzon olmak üzere 11 ilde yürütüldüünü belirtti.

Programn, Diyarbakr ve Erzurumun da dahil edilmesiyle 13 ilde uygulanmaya baladn aktaran Selçuk, Bakanlmzn balatt Yal Destek Program ile yallarmzn korunmas ve desteklenmesini salyoruz. Sosyal bakma ihtiyac olan yallarmzn yaadklar mekanlarda bakmlarn yaparak, hayatlarn kolaylatryoruz. YADES kapsamnda bugüne kadar toplam 62 bin 400 yalmza sosyal hizmet destei verdik. ifadelerini kulland.

- YADESi ülke geneline yaygnlatrmaya yönelik çalmalara hz vereceiz

Selçuk, öncelikli olarak evde yalnz ya da ei veya bir yakn ile yaayan, evde bakm ve sosyal destek hizmetlerine ihtiyaç duyan yallara destek verdiklerini bildirdi.

Psikososyal destek hizmetleri, evde teknik destek hizmetleri, sosyal-kültürel faaliyetler, eitimler ve kurs hizmetleri gibi birçok alanda yallar desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Selçuk, YADESi ülke geneline yaygnlatrma yönelik çalmalar sürdüreceklerini ifade etti.

- Büyükehir belediyelerinin YADES kapsamnda yürüttüü çalmalar

Açklamaya göre, YADES çerçevesinde belediyeler yallara örnek hizmetler sunuyor.

Bu kapsamda, Kahramanmara Büyükehir Belediyesi yürüttüü Manevi Evlat Projesi ile bakma ihtiyaç duyan yallar evlerine kurulan elektronik sistemle izliyor, yalnn tek bir tula yetkililere ulaarak evinin temizlenmesi, her türlü kiisel bakm ihtiyaçlarnn karlanmas salanyor.

Teknolojik destekli akll cihazlarla yallarn akll ilaç kullanm, eker ölçümleri, tansiyon ve kalp atlar kontrol edilerek, online olarak merkeze iletiliyor. Yalnn ev içinde dümesi ya da kaza geçirmesi gibi durumlarda da sinyal veren cihaz sayesinde yallarn evine destek ekipleri yönlendiriliyor.

Gaziantepte de YADES kapsamnda Alzheimer Hasta ve Hasta Yaknlar Buluma Merkezi (Moral Evi) ile alzaymr hastalarna gündüz hizmeti veriliyor.

Bu hizmetle hastaln ilerleme hz yavalatlarak, yallarn daha aktif bir yaam sürmelerine destek olunuyor. Verilen hizmetle sadece alzaymr hastalarna deil ayn zamanda yaknlarna da destek salanyor.

Ana Sayfaya Git