Yağmura Altyapı Dayanamadı!

Güneydoğu'yu günlerdir etkisi altına alan yağmur, dün de Diyarbakır ve Mardin bölgesinde hayatı felç etti. Diyarbakır'da altyapı yağmura dayanamadı, Kayapınar'da kanalizasyon patladı, yolda gölet oluştu.

Haberler 12.05.2018 - 10:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son iki haftadr, Güneydou bölgesindeki illeri etkisi altna alan sanak ya, yaam olumsuz etkilemeye devam ederken, dün de Diyarbakr ve Mardinde yamur etkili oldu. Su basknlar oluurken, Diyarbakrda yer yer altyap yetersiz kalnca, kanalizasyon patlamalar meydana geldi.

DYARBAKIRI ETKLED

Diyarbakrda dün ikindiden sonra etkili olan saanak nedeniyle, birçok cadde ve sokak sular altnda kald.

Ar yalarn etkisi ile bugün ikindiden sonra merkez Kayapnar ilçesi Cigerxun Kültür Merkezi önünde kanalizasyonun patlamas sonucu cadde, sular altnda kalarak gölet olutu. Gölet olumas nedeniyle araç sürücüleri trafikte zor anlar yaad.

Yeniehir semtindeki bir çok ev ve iyerleri sular altnda kald. DSK ekipleri sularn tahliyesinde büyük ura verirken, youn ikayetlere cevap vermekte yetersiz kalnd.

MARDN BÖLGES SS

Mardinde 4 gündür etkisini sürdüren yamur aralklarla saanaa dönütü. Zaman zaman etkisini arttran saanak, baz okul, ev ve i yerlerinde su basknlarna neden olurken, cadde ve sokaklarda ise su birikintileri olutu.

tfaiye ve belediye ekipleri Kzltepe 23 Nisan lköretim Okulu ile i merkezleri ve evlerde oluan su basknlarna müdahale etti.

tfaiye ekipleri yamur sularn vidanjör ve motopomp ile boaltrken, belediye ekipleri de cadde ve sokaklardaki rögar kapaklarn temizledi.

Ayrca Savur ilçesine bal Dereiçi Mahallesinde youn ya nedeniyle mahsur kalan turist kafilesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kurtarld.

KUVVETL YAI UYARISI

Valilikten yaplan açklamada, meteorolojiden alnan verilere göre 13 Maysa kadar kuvvetli yalarn beklendii, vatandalardan yaanabilecek olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olmas istendi.

Kent merkezinde etkisini sürdüren sis nedeniyle görü mesafesi azalrken ulamda aksama yaand.

Trafik ekipleri, sürücüleri sis farlarn yakmalar konusunda uyard.

Bu arada ulam olumsuz etkileyen sis, Mardin Kalesi ve dier tarihi yaplarda güzel bir manzara oluturdu.

Ana Sayfaya Git