Görüş Bildir

Yağmura Altyapı Dayanamadı!

Güneydoğu'yu günlerdir etkisi altına alan yağmur, dün de Diyarbakır ve Mardin bölgesinde hayatı felç etti. Diyarbakır'da altyapı yağmura dayanamadı, Kayapınar'da kanalizasyon patladı, yolda gölet oluştu.

Yağmura Altyapı Dayanamadı!

Son iki haftadır, Güneydoğu bölgesindeki illeri etkisi altına alan sağnak yağış, yaşamı olumsuz etkilemeye devam ederken, dün de Diyarbakır ve Mardin'de yağmur etkili oldu. Su baskınları oluşurken, Diyarbakır'da yer yer altyapı yetersiz kalınca, kanalizasyon patlamaları meydana geldi.

DİYARBAKIR'I ETKİLEDİ

Diyarbakır'da dün ikindiden sonra etkili olan sağanak nedeniyle, birçok cadde ve sokak sular altında kaldı.

Aşırı yağışların etkisi ile bugün ikindiden sonra merkez Kayapınar ilçesi Cigerxun Kültür Merkezi önünde kanalizasyonun patlaması sonucu cadde, sular altında kalarak gölet oluştu. Gölet oluşması nedeniyle araç sürücüleri trafikte zor anlar yaşadı.

Yenişehir semtindeki bir çok ev ve işyerleri sular altında kaldı. DİSKİ ekipleri suların tahliyesinde büyük uğraş verirken, yoğun şikayetlere cevap vermekte yetersiz kalındı.

MARDİN BÖLGESİ SİS

Mardin'de 4 gündür etkisini sürdüren yağmur aralıklarla sağanağa dönüştü. Zaman zaman etkisini arttıran sağanak, bazı okul, ev ve iş yerlerinde su baskınlarına neden olurken, cadde ve sokaklarda ise su birikintileri oluştu.

İtfaiye ve belediye ekipleri Kızıltepe 23 Nisan İlköğretim Okulu ile iş merkezleri ve evlerde oluşan su baskınlarına müdahale etti.

İtfaiye ekipleri yağmur sularını vidanjör ve motopomp ile boşaltırken, belediye ekipleri de cadde ve sokaklardaki rögar kapaklarını temizledi.

Ayrıca Savur ilçesine bağlı Dereiçi Mahallesi'nde yoğun yağış nedeniyle mahsur kalan turist kafilesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kurtarıldı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojiden alınan verilere göre 13 Mayıs'a kadar kuvvetli yağışların beklendiği, vatandaşlardan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Kent merkezinde etkisini sürdüren sis nedeniyle görüş mesafesi azalırken ulaşımda aksama yaşandı.

Trafik ekipleri, sürücüleri sis farlarını yakmaları konusunda uyardı.

Bu arada ulaşımı olumsuz etkileyen sis, Mardin Kalesi ve diğer tarihi yapılarda güzel bir manzara oluşturdu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi