Yakalama kararı çıktı

Savcılık itiraz etti, HDP'li Bilgen ve Beştaş hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bilgen gözaltına alındı, Beştaş'ın ise yakalanmasına çalışılıyor. İzleyici olarak katıldığı duruşmada gözaltına alınan Yıldırım ise tahliye edildi.

Haberler 31.01.2017 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Haklarnda yürütülen soruturma kapsamnda Cumartesi günü gözaltna alnarak adli kontrol karar ile serbest braklan HDP Milletvekilleri Ayhan Bilgen ve Meral Dan Beta hakknda, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn itiraz üzerine, Sulh Ceza Hakimliince tutuklanmalarna yönelik yakalama karar çkarld. Bilgen akam saatlerinde gözaltna alnd.

CUMARTES SERBEST BIRAKILMITI

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn 6-8 Ekim Kobani olaylarna ilikin yürüttüü soruturma kapsamnda geçen Cumartesi günü gözaltna alnan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ve HDP Adana Milletvekili Meral Dan Beta, çkarldklar Sulh Ceza Hakimliince adli kontrol karar ile serbest brakld.

SAVCININ TRAZI ÜZERNE KARAR

Cumhuriyet Basavcl, haklarnda Silahl terör örgütüne üye olma suçundan soruturma yürütülen Beta ve Bilgenin serbest braklmasna Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesinde itiraz ederek, her iki üphelinin de tutuklanmasn istedi. tirazi deerlendiren Sulh Ceza Hakimlii, Milletvekilleri Meral Dan Beta ve Ayhan Bilgen hakknda tutuklanmalarna yönelik yakalama karar verdi.

BLGEN GÖZALTINA ALINDI

Yakalama karar üzerine harekete geçen polis ekipleri Bilgeni Diyarbakrda gözaltna ald. Gözaltna alnan Bilgenin Sulh Ceza Hakimliine çkarlarak, hakkndaki tutuklama kararnn yüzüne kar okunaca ve daha sonra cezaevine konulaca belirtildi. Betan ise yakalanmasna çallyor.

DURUMADA GÖZALTINA ALINDI

Buarada, Diyarbakr 2nci Ar Ceza Mahkemesinde görülen KCK ana davasnda, hakknda zorla getirilme karar çkartlan HDP Van Milletvekili Nadir Yldrm, dün 8inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen tutuklu HDP Milletvekili dris Balukenin durumasn dier milletvekilleri ile izlerken, duruma salonuna gelen polisler tarafndan dar davet edildi.

YILDIRIM GÖZALTINA ALINDI

Duruma salonundan çkan HDPli Yldrma polisler 2nci Ar Ceza Mahkemesinin kendisi hakknda verdii yakalama kararn tebli ederek gözaltna ald. Gözaltna alnan Milletvekili Yldrm, ifade vermesi için 2nci Ar Ceza Mahkemesine sevkedildi. Yldrm, 2inci Ar Ceza Mahkemesinde alnan ifadesinin ardndan serbest brakld.

Ana Sayfaya Git