Görüş Bildir

Yakalama kararı çıktı

Savcılık itiraz etti, HDP'li Bilgen ve Beştaş hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bilgen gözaltına alındı, Beştaş'ın ise yakalanmasına çalışılıyor. İzleyici olarak katıldığı duruşmada gözaltına alınan Yıldırım ise tahliye edildi.

Yakalama kararı çıktı

Haklarında yürütülen soruşturma kapsamında Cumartesi günü gözaltına alınarak adli kontrol kararı ile serbest bırakılan HDP Milletvekilleri Ayhan Bilgen ve Meral Danış Beştaş hakkında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine, Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Bilgen akşam saatlerinde gözaltına alındı.

CUMARTESİ SERBEST BIRAKILMIŞTI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 6-8 Ekim Kobani olaylarına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen Cumartesi günü gözaltına alınan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ve HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

SAVCININ İTİRAZI ÜZERİNE KARAR

Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan soruşturma yürütülen Beştaş ve Bilgen'in serbest bırakılmasına Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde itiraz ederek, her iki şüphelinin de tutuklanmasını istedi. İtirazi değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, Milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Ayhan Bilgen hakkında tutuklanmalarına yönelik yakalama kararı verdi.

BİLGEN GÖZALTINA ALINDI

Yakalama kararı üzerine harekete geçen polis ekipleri Bilgen'i Diyarbakır'da gözaltına aldı. Gözaltına alınan Bilgen'in Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılarak, hakkındaki tutuklama kararının yüzüne karşı okunacağı ve daha sonra cezaevine konulacağı belirtildi. Beştaş'ın ise yakalanmasına çalışılıyor.

DURUŞMADA GÖZALTINA ALINDI

Buarada, Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen KCK ana davasında, hakkında zorla getirilme kararı çıkartılan HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, dün 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen tutuklu HDP Milletvekili İdris Baluken'in duruşmasını diğer milletvekilleri ile izlerken, duruşma salonuna gelen polisler tarafından dışarı davet edildi.

YILDIRIM GÖZALTINA ALINDI

Duruşma salonundan çıkan HDP'li Yıldırım'a polisler 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kendisi hakkında verdiği yakalama kararını tebliğ ederek gözaltına aldı. Gözaltına alınan Milletvekili Yıldırım, ifade vermesi için 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevkedildi. Yıldırım, 2'inci Ağır Ceza Mahkemesinde alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi