Yakalanan dilenci, "Ben bu yolun yolcusuyum"

Bingöl'de zabıta ekipleri tarafından yapılan çalışmada çocuklarını kullanarak dilenen 50 kişi yakalanarak haklarında yapılan işlemin ardından kentten uzaklaştırıldı.

Haberler 12.04.2019 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde zabta ekipleri tarafndan yaplan çalmalarda 50 dilenci yakalanarak il dna gönderildi. Yakalanan dilencilerden birinin ise Ben bu yolun yolcusuyum demesi dikkat çekti.

Bingöl Belediyesi Zabta Amirlii, Ramazan aynn yaklamasyla birlikte çevre illerden gelip dilenen kiilere yönelik çalma balatt. Son bir hafta içerisinde kentin ilek yerlerinde vatandalarn duygularn sömürerek dilenen kiilere yönelik yaplan çalmada, 50 kadn yakalanp il dna gönderildi. çalma kapsamnda bugün yakalanan 8i çocuk, 11 kadn hakknda ise yasal ilem yapld.

BEN YOLUN YOLCUSUYUM

çevre illerden geldikleri örenilen kadnlara 5326 Sayl Kabahatler Kanunu çerçevesinde 153 TL idari para cezas kesildi. Öte yandan, görüntüsü çekilen dilenci bir kadnn ise, Ben bu yolun yolcusuyum demesi dikkat çekti.

Dilenen kiilere yönelik çalmalarn sklkla devam edeceini belirten Zabta Müdürü Mehmet Erdem, Zabta ekiplerimizle birlikte, ilimizde 1 hafta boyunca çevre illerden gelip duygu sömürüsü yaparak vatandalarmzdan para dilenen dilencileri topluyoruz. Son 1 haftada topladmz dilencilerin üzerinden 170 lira kadar para çkt, kaytlarmza aldk. Bizim vatandalarmzdan isteimiz, bu tür insanlara para vermemeleri. Zabta arkadalarmza yardmc olmalardr diye konutu.

Ana Sayfaya Git