Yakalarını bırakmayız!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eylemi, 65. gününe girdi.

Haberler 06.11.2019 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önünde balatt evlat nöbeti devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde balatt oturma eylemi, 65. gününe girdi.

Diyarbakrda anne Hacire Akar, olu Mehmetin daa kaçrlmasnda HDPnin arac olduunu iddia ederek, partinin il binas önünde 22 Austosta oturma eylemi balatmt.

Anne Akar, olunu teröre kurban vermemek için balatt eylemdeki kararl mücadelesiyle, 24 Austosta evladna kavumutu. Hacire annenin olu için gösterdii mücadele, benzer acy yaayan, yürei, evladna duyduu özlemle yanan dier annelere de örnek olmutu.

Akarn mücadelesini örnek alan Fevziye çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayegül Biçerin 3 Eylülde balatt oturma eylemine katlan ailelerin says 55e ulat.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla oturma eylemine devam eden anneler, özlem duyduklar evlatlarna kavumak için bekleyilerini sürdürüyor.

- Acmz beraber giderelim

Yaklak 4 yl önce 18 yandayken kaçrlan kz Fadime için oturma eylemine katlan anne Hatice Levent, kznn geri gelmesini istedi.

Terör örgütü PKKy lanetlediini belirten Levent, Yavrum Fadimem beni duyuyorsan o silah yerin dibine batr. Senin elin kalem tutacak. Analarn evlatlarn getirsinler, biz yavrularmz istiyoruz. Yavrularmz için buradayz. Tüm anneler buraya gelsin, bize destek olsunlar, acmz beraber giderelim. ifadelerini kulland.

Daha önce dört duvar arasnda alaya alaya bittim. diyen Levent, öyle konutu:

Kar da yamur da yasa buradayz. Yavrularmz almadan buradan

gitmiyoruz. çimizi yaktlar, cierlerimizi kopardlar. Kendi yavrularn o dalara göndersinler. Yakalarn brakmayacaz, yavrularmz bize versinler.

- Burada ölüme razym, kalkp gitmeye raz deilim

Anne Emine Kaya da Kürtçe yapt açklamada, olunun HDP tarafndan daa kaçrldn ve olu dönene kadar oturma eylemini sürdüreceini belirtti.

Anneler olarak çok ac çektiklerini dile getiren Kaya, unlar kaydetti:

Bir anne çocuunu bir saat görmezse nerede diye meraklanr, benimki bir saat deil 5 yl oldu. Be yldr uyuyamyoruz. Mutlu bir anmz olmuyor, gülmüyoruz, yüzümüze gülümseme gelmiyor. Acmz çok büyük. Olumu 5 yl önce kaçrdlar 20 yl da geçse olum gelene kadar burada oturacam. Burada ölüme razym, kalkp gitmeye raz deilim.

Ana Sayfaya Git