Yapay zekayla animasyonlar

Türkiye’de bir ilki başararak yapay zekayla animasyon hazırladılar. Dünya’da 100 kişiyle yapılan işi yapay zekayla iki kişi yapıyor

Haberler 26.01.2022 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, bir araya gelen doktor ve mimar, dünyada en az 100 kiinin yapt ii, iki kiiyle yaptlar, Türkiyede ise bir ilki baararak yapay zeka ile animasyon çkardlar.

YAPAY ZEKAYLA ANMASYON

Diyarbakrda bir araya gelen doktor ve mimar iki arkada, hobi olarak yaptklarn iin peini brakmayarak, tüm zorluklara ramen animasyon çalmalar için farkl boyut gelitirdi. Amerika gibi ülkelerde bir stüdyoda en az 100 kiilik bir ekiple yaplan animasyonlar, Türkiyede kstl imkanlar ve ekip arkadalar yokluu nedeniyle iki kiiyle yaptlar.

ÜSTESNDEN GELEBLDLER

Zorluklarn üstesinde gelmek için çareyi farkl yollarda arayan iki arkada, Türkiyede bir ilki baararak gelitirdikleri yapay zekay animasyonlara eklediler. Diyarbakrda yaplan çalmann Türkiyede alannda ilk olduu düünülen yapay zekayla animasyon çalmas, iki arkadaa gelecek olan destek ile televizyon ortamnda yaynlanmas hedefliyor.

Diyarbakrn Silvan ilçesinde Aile Hekimi olan Dr. ahin Erdem, 2004 ylnda örenciyken bu ie meraklandn, çocukluundan bu yana bilgisayarlara ilgisi olduu için hobi olarak kullanmaya baladn söyledi. Doktorluk yapt zamanlarda bu ii evinde elence amaçl yapmak istediini belirten Erdem, eleman eksikliinden dolay zorunlu olarak yapay zekaya bavurduklarn ve büyük baar elde ettiklerini vurgulad.

Ana Sayfaya Git