Görüş Bildir

Yapay zekayla animasyonlar

Türkiye’de bir ilki başararak yapay zekayla animasyon hazırladılar. Dünya’da 100 kişiyle yapılan işi yapay zekayla iki kişi yapıyor

Yapay zekayla animasyonlar

Diyarbakır’da, bir araya gelen doktor ve mimar, dünyada en az 100 kişinin yaptığı işi, iki kişiyle yaptılar, Türkiye’de ise bir ilki başararak yapay zeka ile animasyon çıkardılar.

YAPAY ZEKAYLA ANİMASYON

Diyarbakır’da bir araya gelen doktor ve mimar iki arkadaş, hobi olarak yaptıkların işin peşini bırakmayarak, tüm zorluklara rağmen animasyon çalışmaları için farklı boyut geliştirdi. Amerika gibi ülkelerde bir stüdyoda en az 100 kişilik bir ekiple yapılan animasyonlar, Türkiye’de kısıtlı imkanlar ve ekip arkadaşları yokluğu nedeniyle iki kişiyle yaptılar.

ÜSTESİNDEN GELEBİLDİLER

 Zorlukların üstesinde gelmek için çareyi farklı yollarda arayan iki arkadaş, Türkiye’de bir ilki başararak geliştirdikleri yapay zekayı animasyonlara eklediler. Diyarbakır’da yapılan çalışmanın Türkiye’de alanında ilk olduğu düşünülen yapay zekayla animasyon çalışması, iki arkadaşa gelecek olan destek ile televizyon ortamında yayınlanması hedefliyor.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Aile Hekimi olan Dr. Şahin Erdem, 2004 yılında öğrenciyken bu işe meraklandığını, çocukluğundan bu yana bilgisayarlara ilgisi olduğu için hobi olarak kullanmaya başladığını söyledi. Doktorluk yaptığı zamanlarda bu işi evinde eğlence amaçlı yapmak istediğini belirten Erdem, eleman eksikliğinden dolayı zorunlu olarak yapay zekaya başvurduklarını ve büyük başarı elde ettiklerini vurguladı.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi