Yaşama bağlılıklarını boyları engelleyemedi

Boylarının kısalığı kız kardeşlerin yaşama bağlılığını engelleyemedi

Haberler 04.12.2021 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bingölde boylar ksa kz kardeler Aye ve Özlem Kayrtar, yüzlerinden dümeyen tebessümle ve yaam azmiyle herkese örnek oluyor.

Kültür Mahallesinde yaayan 39 yandaki Özlem ve 29 yandaki kardei Aye Kayrtar, engeller amak içindir diyerek, engellerini yllardr sosyal, kültürel ve sanatsal alandaki becerileriyle ayor.

Salk Bakanlnn Merkezi Hekim Randevu Sisteminde 10 yldr çalan Aye Kayrtar, vatandalardan gelen randevu çarlarn yantlyor.

Düzgün diksiyonu ve güler yüzüyle dikkati çeken Aye, hayat enerjisiyle çevresinde çok seviliyor. Ald eitimle su kaba ilemesini de örenen Aye, evinde hazrlad su kabaklarna sevgisini yanstyor.

NTERNETTE BEZ BEBEK YAPMAYI ÖREND

Özlem Kayrtar da bir süre evde çocuk bakcl yaptktan sonra Kovid-19 salgnnn balamas ve astm hastas olmas nedeniyle ara vermek zorunda kald.

Buna ramen bo durmayan Özlem, internetten çocuklar için bez bebek yapmay örendi. Hazrlad bebekleri sosyal medya üzerinden sata sunan Özlem, istedii talebi görmese de gayretinden vazgeçmiyor.

Evdeki ilerin tamamn yapan Özlem, çalkanlyla ailesine büyük destek oluyor.

NEFES ALABLYORSAM NE MUTLU BANA

Aye Kayrtar, 4 karde olduklarn, sadece ablas ve kendisinin boyunun ksa olduunu söyledi.

in dnda sosyal ve kültürel faaliyetlerle uratn belirten Aye, bundan mutluluk duyduunu dile getirdi.

Engellilerin hiçbir ey yapmadan hayatn karartmamas gerektiini anlatan Aye, konumasn öyle sürdürdü:

Bugün bir eyler yapabiliyorsam, gülebiliyorsam, nefes alabiliyorsam ne mutlu bana. Eve kapanmaya gerek yok. Toplumun bizi görmeye almas lazm. Darda gezdiimde bazen insanlar aaaa diyerek bana bakyorlard. Bunu duymazlktan geliyor, takmyordum insanlar. Halen de öyleyim. Kulaklk takarak gezmeyi çok severdim. çünkü müzik sayesinde kötü yorumlar duymuyorum. Bununla ilgili neden kendime negatif enerji vereyim ki.

POZTFLM BABAMA BORçLUYUM

Sevgisini su kabana ilediini aktaran Aye, Bence en büyük engel sevgisizliktir. Bugün pozitif enerjiye sahipsem en büyük etken ailemdir. Babam bizden hiçbir zaman utanmad, sklmad. Benimle çarya gelince elimi sk sk tutard. Pozitifliimi babama borçluyum. dedi.

görümesinde de kendisine engelli gibi davranmadklarn ve ie almnn yapldn anlatan Aye, yöneticilerine teekkür etti.

ENGELLER AMAYA DEVAM EDECEM

Özlem Kayrtar da boyunun hiçbir zaman kendisine engel olmadn anlatarak, Boyum çou yere yetiemedi ama yaptm. Engelleri amaya devam edeceim. diye konutu.

71 yandaki baba Halim Kayrtar ise çocuklarmla gurur duyuyorum. Her ii yapabiliyorlar, her ii çözüyorlar. Hiçbir zaman onlara engelli demeyeceim. Onlarn sayesinde ayaktaym. Tüm engellilerin gününü kutlarm ve onlara baarlar dilerim. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git