Yaşlıları yalnız bırakmıyorlar!

Bismil İlçe Belediyesi Hasta ve Yaşlı Evde Bakım Hizmeti Ekibi ilçedeki yaşlı vatandaşları yalnız bırakmıyor. Ekip, yaşlıların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Haberler 14.04.2018 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tahir KARAKEç

DYARBAKIR-Sosyal belediyecilik anlay kapsamnda faaliyetlerini sürdüren Bismil Belediyesi, evde bakm hizmetine ihtiyaç duyan hasta ve yallara ulaarak, scak yemek, hastane refakati, temizlik ve kiisel bakm hizmetleri veriyor. Belediyenin Hasta ve Yal Evde Bakm Hizmeti Ekibi, kiisel bakmn salayamayan bireylerin, kiisel bakmlarn gerçekletirip, hastalarn yaadklar ortam salk koullarna uygun hale getirerek, evlerinde her türlü temizlik, bakm, onarm ve tadilat ilerini gerçekletiriyor.

YALILARA EVDE BAKIM

Kiisel bakm ve temizlikten sonra, evi batan aaya kontrol ederek arzal ve kullanlmayan yerleri elden geçirerek hazr hale getiren ekipler, özellikle salk koulara uymayan ve kullanlamayacak durumda olan eyalar imha ederek yenileri ile evi batan aa deitiriyorlar. Evde bakm personeli tarafndan gerçekletirilen hizmetler kapsamnda, vatandalarn kiisel bakm ve ev temizlii yaplyor. Temizlik hizmeti ise, temizliini yapmakta zorlanan vatandan ihtiyacna göre gerçekletirilirken, evlere ilaçlama da yaplarak, hijyenik hala gelmesi salanyor. lçede son 4 ayda yaklak 1000 aileye temizlik, bakm onarm ve kiisel bakm hizmeti verildi. Ayrca hastanede ii olan vatandalara araç göndererek, ulam ihtiyaçlarn da karlyor.

Ana Sayfaya Git