Yerinde dönüşüm!

Sur Belediyesi, yerinde dönüşüm çalışmaları kapsamında Abdal Dede Mahallesi’nde dış cephelerinde tadilat, iyileştirme ve yenileme çalışması yapılan Göksel Sokak’ın açılışını gerçekleştirdi.

Haberler 03.09.2019 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur Beledisi Bakan Filiz Buluttekin ve Yardmcs Cemal Özdemir, HDP milletvekilleri Garo Paylan ve Remziye Tosun, HDP Diyarbakr l Ebakan Hülya Uyank Alökmen ve Sur Belediyesi Meclis üyeleri ile halk katld.

Sur birçok medeniyetin ortak yaam alandr

Belediye Bakan Filiz Buluttekin, Surda 4 yl önceki ykmlar anmsatarak, Surda yakmadan, ykmadan ve zorunlu göçle madur etmeden, halk da sürece dahil ederek yerinde dönüümün güzel bir örneini hayata geçirmek için buradayz. Birçok medeniyetin burada yaam bulmu olmas, Surun da bu medeniyetlerin ortak yaam alan olmas önemlidir. Biz bu sokaklar tekrardan hayata dönütürmeyi ve gelecee nasl tanaca anlamnda küçük bir proje çerçevesinde bu sokan salklatrmasn yaptk. Bu konuda hem gönüllü hem de TMMOB gibi mesleki odalarnn ve halkn destei oldu. Belediyemizin katksyla da bu sokamz bu ekilde dizayn ettik. Bundan sonra ki süreçlerde de buna benzer sokaklar talana ve ykma uratmadan dönütürmeye ve onarmaya devam edeceiz diye konutu

Suru Toledo yapacam diyenler Suru yerle bir ettiler

HDP Milletvekili Garo Paylan da konumasnda, Bu iktidarn insana, kimliklerimize, inançlarmza, irademize saygs yok. Tüm bunlara saygs olmayanlarn tabi ki tarihimize, hafzamza, hatramza ve kentlerimize de saygs yoktur. Onlar ehrimizi yktlar ve yerle bir ettiler ve kalan binlerce yllk talarmz hatralarmz, sokaklarmz da dozerler ile kamyonlara doldurup maalesef Surdan götürdüler. Umarm ki bu sokaktaki uygulamalar bütün Sura tarz. Ve Sur halk yerinde dönüüm ile evlerinde yaarlar daha düzgün daha yaanlabilir bir ehirde hep beraber bir arada yaamak için tüm halklarn bir arada yaamas için örnekleri ortaya koyabiliriz dedi.

Konumalarn ardndan açl kurdelesi toplu katlmla kesildi. Kurdela kesimi sonras bar sembolize eden güvercinler uçuruldu. Sokan eski halinin fotoraflarnn yer ald sergiyi gezen katlmclar, daha sonra yenilenen Göksel Sokan gezdi.

Ana Sayfaya Git