Yetenek kazanıyorlar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, açtığı bağlama atölyesi ile çocukların müzik yeteneklerini ortaya çıkarıyor.

Haberler 26.03.2017 - 12:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, çocuklara sanat sevdirme ve sosyal etkinliklerini gelitirmek amacyla açt balama atölyesinden 10-14 ya aras 65 örenci yararlanyor. Sümerpark Ortak Yaam Alanndaki çocuk ube Müdürlüü dersliklerinde verilen eitimde, her grup günlük 4 saat olmak üzere haftada 20 saat ders görüyor. çocuklarn örgün eitim durumu göz önünde bulundurularak sabah ve öleden sonra yaplan eitimler haziran ay banda sona erecek.

Atölyede verilen eitim konular

Balama atölyesinde çocuklar, genel müzik bilgileri, nota eitimi, müzikal kula gelitirme (iitme ve ezgi) çalmas ve farkl dillerde repertuar konularnda eitim görüyor. Balama atölyesinde güzel sanatlar lisesi müzik bölümüne hazrlanan örencilerde eitim görme ans yakalyor. Atölye ile çocuklarn özgüvenlerini artrmalar hedeflenirken, ayrca verilen eitimle el ve beyin koordinasyonu salanarak çocuklarn ayn anda birkaç ii birden yapabilmeleri de amaçlanyor.

çocuklar konser verme ans bulacak

6 aylk balama atölyesi eitim dönemi içinde kz ve erkek çocuklardan oluturulacak olan müzik korolar belirli özel günlerde sahneye çkarak konser verme ans yakalayacak.

Ana Sayfaya Git