Yetimler piknikte buluştu

Yetim-Der, "Bir Yetimi de Sen Sevindir" kampanyası kapsamında 300’den fazla yetimi aileleri ile beraber pikniğe götürerek yüzlerini güldürdü.

Haberler 24.04.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yetim Öksüz ve Madurlar ile Dayanma ve Yardmlama Dernei (Yetim-Der), Bir Yetimi de Sen Sevindir kampanyas kapsamnda Diyarbakrda 300den fazla yetimi, aileleriyle beraber piknie götürdü.

Kayapnar ilçesinde bulunan bir tesise getirilen yetim çocuklarn, kimi top oynad, kimisi ime oyun parknda keyifli anlar yaard kimisi de satranç oynayp, hayvanat bahçesini gezdi.

Yapm olduklar piknik organizesi hakknda bilgilendirmelerde bulunan Yetim-Der Balar lçe Temsilcisi Vedat Bilge, 300den fazla yetim aileyi piknie getirdiklerini belirtti.

Piknie gelen yetim ailelerin arasnda Sur ilçesinde meydana gelen çatmalarn madur ettii ailelerin de bulunduunu ifade eden Yetim-Der Balar lçe Temsilcisi Bilge, yetimleri her yl piknikte bir araya getirdiklerini söyledi.

Yetim çocuklarnn sevincinin kendi sevinçleri olduunu dile getiren Bilge, Yetim-Der olarak geçen yl balattmz yetimleri güldürme pikniklerini geleneksel hale getireceiz. Bir hayrseverin desteiyle yetim çocuklar piknie getirdik. çocuklar burada güzel bir ekilde elenip, oynuyorlar. Onlarn bu sevinçleri karsnda biz daha çok seviniyoruz. çünkü yetimin sevinci bizim sevincimizdir. dedi.

Yetimler gülerse biz seviniriz dolasyla, insanlk sevinir

Yetimin sevinmesiyle dünyann güleceine vurgu yapan Bilge, Yetim-Der olarak Yetim gülerse dünya güler slogann kullanyoruz. Yani bu yetimler gülerse biz seviniriz dolasyla, insanlk sevinir. Biz u anda 250-300 arasnda yetimi piknie getirdik. Geçen yl yapm olduumuz çalmalarda 400e yakn yetim çocuu piknie götürmütük. Bu sene okullarn devam ediyor olmas nedeniyle 250-300 arasnda çocuk piknie geldi. Piknie getirmi olduumuz yetimlerin bir ksm geçen yl Sur ilçesinde meydana gelen olaylardan dolay göç edip, madur olan, evleri barklar yklm ailelerdir. ifadelerini kulland.

Her yl yetimlere yönelik piknik organizesi yaptklarn hatrlatan Bilge, Geçen yl düzenlemi olduumuz piknikte, yetim çocuklarn kendi arasnda konutuklarna ahit oldum. çocuklardan biri dierine babasnn 3 yldr vefat ettiini ve babasnn vefatndan sonra kimsenin kendisini piknie götürmediini söylüyordu. Bu çocuun söyledikleri, bizi çok duygulandrd. nallah biz bu çalmalarmz devam ettireceiz ve yetimleri bu organizasyonlarda bir araya getireceiz. eklinde konutu.

Piknie katlan yetim çocuklar ve aileleri, Yetim-Derin bu hizmetinden dolay memnun olduklarn belirttiler.

çocuklarmn daha önce böyle sevindiini görmemitim

ki yetim çocuk annesi Fatma Kuzu, 9 yldr eim hayatn kaybetmi ve iki yetim çocuum var. Bu etkinlikler çok güzel, düzenleyenlerden Allah raz olsun. Bu etkinliklerde çocuklarmz seviniyor. Yetim-Der böyle etkinlikler ile bizi çok memnun ediyor. çocuklarmn daha önce böyle sevindiini görmemitim, imknmz olmad için pek piknie gidemiyorduk. Yetim-Der sayesinde bu mutluluun tadna vardk. dedi.

Piknie gelmekle mutlu olduunu dile getiren Güzel Yutaz (12), Burada çok mutluyum, çok sevinçliyim. Herkes burada bize yardm ediyor. Babam vefat ettikten sonra annem her zaman bizi Yetim-Dere getiriyor. Bu dernek yetim kalan çocuklar içindir, buras yetimlerin derneidir. Yetim-Der, çocuklar elendirmek, sevindirmek istiyor. ifadelerini kulland.

Pikniin çok güzel olduunu söyleyen Muhammet Canbey (13) ise sevincini u sözlerle ifade etti: çok güzel bir etkinlik, çok mutluyum. Zp zplarda oynadk. Yetim-Der bize gda ve et yardm da yapyor. Okul araç gereçlerimizi de onlar verdi. kinci defadr piknie katlyorum, çok mutluyum.

Piknie katlan çocuklardan Yusuf Kaya (11), Muhammet Tüt (13) ve brahim Eleftus(12) da piknik ile çok mutlu olduklarn belirttiler.

Ana Sayfaya Git