Görüş Bildir

Yetimler piknikte buluştu

Yetim-Der, "Bir Yetimi de Sen Sevindir" kampanyası kapsamında 300’den fazla yetimi aileleri ile beraber pikniğe götürerek yüzlerini güldürdü.

Yetimler piknikte buluştu

Yetim Öksüz ve Mağdurlar ile Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Yetim-Der), "Bir Yetimi de Sen Sevindir" kampanyası kapsamında Diyarbakır’da 300’den fazla yetimi, aileleriyle beraber pikniğe götürdü.

Kayapınar ilçesinde bulunan bir tesise getirilen yetim çocukların, kimi top oynadı, kimisi şişme oyun parkında keyifli anlar yaşardı kimisi de satranç oynayıp, hayvanat bahçesini gezdi.

Yapmış oldukları piknik organizesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Yetim-Der Bağlar İlçe Temsilcisi Vedat Bilge, 300’den fazla yetim aileyi pikniğe getirdiklerini belirtti.

Pikniğe gelen yetim ailelerin arasında Sur ilçesinde meydana gelen çatışmaların mağdur ettiği ailelerin de bulunduğunu ifade eden Yetim-Der Bağlar İlçe Temsilcisi Bilge, yetimleri her yıl piknikte bir araya getirdiklerini söyledi.

Yetim çocuklarının sevincinin kendi sevinçleri olduğunu dile getiren Bilge, “Yetim-Der olarak geçen yıl başlattığımız yetimleri güldürme pikniklerini geleneksel hale getireceğiz. Bir hayırseverin desteğiyle yetim çocukları pikniğe getirdik. Çocuklar burada güzel bir şekilde eğlenip, oynuyorlar. Onların bu sevinçleri karşısında biz daha çok seviniyoruz. Çünkü yetimin sevinci bizim sevincimizdir.” dedi.

“Yetimler gülerse biz seviniriz dolasıyla, insanlık sevinir”

Yetimin sevinmesiyle dünyanın güleceğine vurgu yapan Bilge, “Yetim-Der olarak ‘Yetim gülerse dünya güler’ sloganını kullanıyoruz. Yani bu yetimler gülerse biz seviniriz dolasıyla, insanlık sevinir. Biz şu anda 250-300 arasında yetimi pikniğe getirdik. Geçen yıl yapmış olduğumuz çalışmalarda 400’e yakın yetim çocuğu pikniğe götürmüştük. Bu sene okulların devam ediyor olması nedeniyle 250-300 arasında çocuk pikniğe geldi. Pikniğe getirmiş olduğumuz yetimlerin bir kısmı geçen yıl Sur ilçesinde meydana gelen olaylardan dolayı göç edip, mağdur olan, evleri barkları yıkılmış ailelerdir.” ifadelerini kullandı.

Her yıl yetimlere yönelik piknik organizesi yaptıklarını hatırlatan Bilge, “Geçen yıl düzenlemiş olduğumuz piknikte, yetim çocukların kendi arasında konuştuklarına şahit oldum. Çocuklardan biri diğerine babasının 3 yıldır vefat ettiğini ve babasının vefatından sonra kimsenin kendisini pikniğe götürmediğini söylüyordu. Bu çocuğun söyledikleri, bizi çok duygulandırdı. İnşallah biz bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz ve yetimleri bu organizasyonlarda bir araya getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Pikniğe katılan yetim çocuklar ve aileleri, Yetim-Der’in bu hizmetinden dolayı memnun olduklarını belirttiler.

“Çocuklarımın daha önce böyle sevindiğini görmemiştim”

İki yetim çocuk annesi Fatma Kuzu, “9 yıldır eşim hayatını kaybetmiş ve iki yetim çocuğum var. Bu etkinlikler çok güzel, düzenleyenlerden Allah razı olsun. Bu etkinliklerde çocuklarımız seviniyor. Yetim-Der böyle etkinlikler ile bizi çok memnun ediyor. Çocuklarımın daha önce böyle sevindiğini görmemiştim, imkânımız olmadığı için pek pikniğe gidemiyorduk. Yetim-Der sayesinde bu mutluluğun tadına vardık.” dedi.

Pikniğe gelmekle mutlu olduğunu dile getiren Güzel Yutaz (12), “Burada çok mutluyum, çok sevinçliyim. Herkes burada bize yardım ediyor. Babam vefat ettikten sonra annem her zaman bizi Yetim-Der’e getiriyor. Bu dernek yetim kalan çocuklar içindir, burası yetimlerin derneğidir. Yetim-Der,  çocukları eğlendirmek, sevindirmek istiyor.” ifadelerini kullandı.

Pikniğin çok güzel olduğunu söyleyen Muhammet Canbey (13) ise sevincini şu sözlerle ifade etti: “Çok güzel bir etkinlik, çok mutluyum. Zıp zıplarda oynadık. Yetim-Der bize gıda ve et yardımı da yapıyor. Okul araç gereçlerimizi de onlar verdi. İkinci defadır pikniğe katılıyorum, çok mutluyum.”

Pikniğe katılan çocuklardan Yusuf Kaya (11), Muhammet Tüt (13) ve İbrahim Eleftus(12) da piknik ile çok mutlu olduklarını belirttiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi