Yetimleri sevindirdi

Diyarbakır’da hayırsever işadamı Forum AVM’deki bir mağazada 1000 yetim çocuğu bayram elbisesi hediye ederek, sevindirdi.

Haberler 27.05.2019 - 01:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HH ve Diyarbakr nsani Yardm Derneinin tespit ettii yetimleri Forum Diyarbakr AVMye getiren i adam Ergün, burada ei ile birlikte lüks bir maazadan çocuklar giydirdi.

Ayn zamanda HHnn geleneksel gönüllü baçlar arasnda bulunduu kaydedilen iadam Ergün, yapt açklamada, bütün zenginlerin zekatlarn vermesi durumunda yoksulluun son bulacana dikkati çekti.

BU MUTLULUUN TARF YOK

Yardm etmenin mutluluunun tarifinin olmadn anlatan Ergün, Bugün yardmlarmzn son halkas. Toplumumuzun belki uyanna vesile olur diye aslnda bu röportaj veriyorum. Yetim ve dezavantajl gruplar için düzenlediimiz yardm kervanna Elazdan balattk, Erganide devam ettik, bugünde son duramz olan Diyarbakrda sonlandryoruz. Cenab Allaha ükürler olsun. Bu vesileyle yetimlerimizi sevindirebildiysek, onlarn gönlüne girebilmisek, ne mutlu bize. Bu mutluluun tarifi yok. bunu yaamak gerekiyor dedi.

Ergün, zenginlere yardm çarsnda bulunarak, öyle konutu:

HER ZENGN ZEKATINI, FTRESN VE SADAKASINI LAYIKIYLA VERRSE BZM ÜLKEMZDE FAKR VE MUHTAç NSANLAR KALMAZ

Ben buradan zenginlerimize sesleniyorum. Her zengin zekatn, fitresini ve sadakasn laykyla verirse bizim ülkemizde fakir ve muhtaç insanlar kalmaz. Aslnda onlarn hakkn onlara teslim etmi olacaz. Cenab Allah bizi sadece bir vesile klm, biz sadece bir aracyz. Cenab Allahn emirlerini yerine getirirsek, bundan daha öteye bir mutluluk olamaz. Ben bu vesileyle basnn ve kameralarn karsna çkyorum. Kamera önüne çkmaya holanmyorum. Birilerinin uyanna vesile olurum diye bunu yapyorum ve bütün zenginleri tekrar Allahn emirlerini yerine getirmeye çaryorum.

ADAMLARIMIZA ÖRNEK OLSUN STYORUZ

Diyarbakr nsani Yardm Dernei Bakan Veysi çiçekli de, Ergüne bu örnek davran nedeniyle teekkür ederek, Erganide 200 Diyarbakrdaki 800 yetim çocuumuza bayram öncesi giydirdii için kendisine yönetimim adna çok teekkür ediyorum. Gönül isterdi ki Diyarbakrdaki zengin i adamlarmzn da bu tür etkinliklerde katlmalarn isterdik, daha da iyi olurdu. Ebedin beyin bu davran dier iadamlarmza örnek olsun istiyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git