Görüş Bildir

Yetimleri sevindirdi

Diyarbakır’da hayırsever işadamı Forum AVM’deki bir mağazada 1000 yetim çocuğu bayram elbisesi hediye ederek, sevindirdi.

Yetimleri sevindirdi

İHH ve Diyarbakır İnsani Yardım Derneği’nin tespit ettiği yetimleri Forum Diyarbakır AVM’ye getiren iş adamı Ergün, burada eşi ile birlikte lüks bir mağazadan çocukları giydirdi.

Aynı zamanda İHH’nın geleneksel gönüllü bağışçıları arasında bulunduğu kaydedilen işadamı Ergün, yaptığı açıklamada, bütün zenginlerin zekatlarını vermesi durumunda yoksulluğun son bulacağına dikkati çekti.

“BU MUTLULUĞUN TARİFİ YOK”

Yardım etmenin mutluluğunun tarifinin olmadığını anlatan Ergün, “Bugün yardımlarımızın son halkası. Toplumumuzun belki uyanışına vesile olur diye aslında bu röportajı veriyorum. Yetim ve dezavantajlı gruplar için düzenlediğimiz yardım kervanına Elazığ’dan başlattık, Ergani’de devam ettik, bugünde son durağımız olan Diyarbakır’da sonlandırıyoruz. Cenabı Allaha şükürler olsun. Bu vesileyle yetimlerimizi sevindirebildiysek, onların gönlüne girebilmişsek, ne mutlu bize. Bu mutluluğun tarifi yok. bunu yaşamak gerekiyor” dedi.

Ergün, zenginlere yardım çağrısında bulunarak, şöyle konuştu:

“HER ZENGİN ZEKATINI, FİTRESİNİ VE SADAKASINI LAYIKIYLA VERİRSE BİZİM ÜLKEMİZDE FAKİR VE MUHTAÇ İNSANLAR KALMAZ”

“Ben buradan zenginlerimize sesleniyorum. Her zengin zekatını, fitresini ve sadakasını layıkıyla verirse bizim ülkemizde fakir ve muhtaç insanlar kalmaz. Aslında onların hakkını onlara teslim etmiş olacağız. Cenabı Allah bizi sadece bir vesile kılmış, biz sadece bir aracıyız. Cenabı Allahın emirlerini yerine getirirsek, bundan daha öteye bir mutluluk olamaz. Ben bu vesileyle basının ve kameraların karşısına çıkıyorum. Kamera önüne çıkmaya hoşlanmıyorum. Birilerinin uyanışına vesile olurum diye bunu yapıyorum ve bütün zenginleri tekrar Allahın emirlerini yerine getirmeye çağırıyorum.”

“İŞADAMLARIMIZA ÖRNEK OLSUN İSTİYORUZ”

Diyarbakır İnsani Yardım Derneği Başkanı Veysi Çiçekli de, Ergün’e bu örnek davranışı nedeniyle teşekkür ederek,  “Ergani’de 200 Diyarbakır’daki 800 yetim çocuğumuza bayram öncesi giydirdiği için kendisine yönetimim adına çok teşekkür ediyorum. Gönül isterdi ki Diyarbakır’daki zengin iş adamlarımızın da bu tür etkinliklerde katılmalarını isterdik, daha da iyi olurdu. Ebedin beyin bu davranışı diğer işadamlarımıza örnek olsun istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi